Šanca ešte žije. Slováci doma porazili Nemecko, drámu rozhodol brankár Kušnír

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Šanca ešte žije. Slováci doma porazili Nemecko, drámu rozhodol brankár Kušnír
Slováci vyhrali proti Nemecku prvýkrát z posledných štyroch vzájomných zápasov.
Slováci vyhrali proti Nemecku prvýkrát z posledných štyroch vzájomných zápasov.Futsalslovakia.sk/Lukáš Droppan
Slovenská futsalová reprezentácia vyhrala v zápase 4. kola poslednej fázy kvalifikácie o postup na MS 2024 proti Nemecku 3:0. Po dvoch prehrách a remíze išlo o premiérové víťazstvo.

Slovensko - Nemecko 4:2

Tréner Berky spravil v otváracej zostave dve zmeny, od úvodu nastúpili mladý Bačo a skúsený Rick. Slováci mali od úvodu viac z hry, brankár Kušnír nemusel riešiť prakticky žiadnu nebezpečnú situáciu. Na úvodný gól sa síce čakalo, ale potom napriahol z diaľky Marek Belaník a ranou pravačkou pod brvno takmer roztrhol sieť. Do tohto momentu v poslednej fáze kvalifikácie vyhrávali Slováci len dvanásť minút.

Práve aktivita Belaníka prispela aj k druhému presnému zásahu. Brankár Wiegels najskôr zasiahol, avšak proti dorážke Daniela Čeřovského nemal žiadny nárok. Na 3:0 zvýšil krátko po zmene strán svojim piatym gólom v posledných štyroch reprezentačných zápasoch Tomáš Drahovský, ľavačkou prestrelil striedajúceho gólmana Plessa. Svoju druhú asistenciu v stretnutí zaznamenal Směřička.

V závere to Nemci skúsili v pätici bez brankára. Zahodili dve obrovské príležitosti, no štyri minúty pred koncom dostali po ruke Došu k dispozícii pokutový kop, ktorý Sözer premenil. Zakrátko znova Doša zbytočne fauloval Oliveiru a bola z toho ďalšia penalta. Ani druhý raz sa Sözer nepomýlil.

Gólman Marek Kušnír cez celé ihrisko po výbornom zákroku trafil prázdnu bránku, čím upravil na 4:2. Napriek tomu prišiel tretí nedovolený zákrok Došu a tretí pokutový kop. Sözer dokonal hetrik - 4:3. Kozár ešte trafil žrď, tri body ostali doma.

Slovensko vyhralo v skupine C vôbec prvýkrát a preskočilo Nemecko na treťom mieste, kde má štyri body. Prvé Francúzsko sa v utorok predstaví na palubovke druhého Chorvátska. Slováci však majú veľmi náročnú pozíciu. V poslednom decembrovom dvojzápase potrebujú poraziť ako Francúzsko, tak aj Chorvátov, inak nemajú šancu premiérovo postúpiť na svetový šampionát.

Slovenská reprezentácia v zápase proti Nemecku.
Slovenská reprezentácia v zápase proti Nemecku.Futsalslovakia.sk/Lukáš Droppan

Zverenci trénera Berkyho sa s Nemeckom stretli aj v predošlej fáze kvalifikácie. Od októbra minulého roka odohrali s týmto protivníkom štyri stretnutia. Po dvoch remízach a štvrtkovej prehre až teraz vyhrali. 

Marián Berky, tréner Slovenska: "Víťazstvo sa rodilo veľmi ťažko, pretože sme išli do zápasu s tým, že chceme vyhrať, čo sa nám aj podarilo, ale bolo to náročné až do konca. Rozhodcovia nastavili meter, aký som ešte nevidel. Dávali nám karty za takmer každý dotyk. Možno sme mohli byť viac disciplinovanejší, no to je ťažké, keď dostanete tri góly z penált. Súper mal v power-play šance, ale naši hráči bojovali až do konca. Ukázala sa sila tímu a skúsenosti. Mrzí ma však, ako rozhodcovia otočili meter. Nepískali dobre ani pre jeden tím. Teraz máme štyri body, musíme počkať na zajtrajší zápas a uvidíme ako to bude vyzerať po ňom. Ak by vyhralo Francúzsko, tak ešte máme šancu bojovať o postup z druhého miesta. Je to možno už len teoretická šanca, ale budeme bojovať až do konca."

Chorvátsko - Francúzsko