Sen o MS sa výrazne vzdialil. Urobili sme jednoduché detinské chyby, konštatuje Drahovský

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sen o MS sa výrazne vzdialil. Urobili sme jednoduché detinské chyby, konštatuje Drahovský
Slováci musia vyhrať trikrát v rade, inak nemajú šancu postúpiť na MS 2024.
Slováci musia vyhrať trikrát v rade, inak nemajú šancu postúpiť na MS 2024.Profimedia
Tri zápasy a len jeden bod. Slovenská futsalová reprezentácia je po polovici odohraných stretnutí v záverečnej fáze kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2024 do Uzbekistanu až na poslednom mieste tabuľky a jej vyhliadky na historický úspech nie sú vôbec ružové.

Zverenci trénera Mariána Berkyho najskôr doma remizovali s Francúzskom, následne podľahli Chorvátsku a aj keď do dvojzápasu proti Nemecku vstupovali ako jasný favorit, na palubovke v Göppingene prehrali. Domáci otočili skóre na 3:2, no napriek vyrovnaniu prišlo zaváhanie v hre bez brankára a rozhodujúci zásah kapitána Wittinga, ktorý dokonal hetrik.

"Za stavu 2:2 sme mali dve vyložené šance, ale potom sme urobili dve fatálne chyby. Nemôžem povedať, že by hráči nechceli, no takéto chyby si proste nemôžeme dovoliť. Mali sme vyhrať," hodnotil Berky. S jediným bodom má Slovensko už len teoretickú šancu na postup. Francúzi vo štvrtok porazili Chorvátsko a sú na čele tabuľky so siedmimi bodmi. "Vatreni" majú päť bodov, Nemecko tri. 

Nemecko - Slovensko 4:3

Najväčším problémom sa zdá byť koncovka, predovšetkým nedostatok futsalistov, ktorí sa dokážu presadiť. Za tri stretnutia strelilo Slovensko sedem gólov, až o štyri z nich sa postaral Tomáš Drahovský, na jeden prihral. Raz sa presadil Zaťovič a v jednom prípade išlo o vlastný zásah.

Jeden z najlepších hráčov sveta a opora Interu Movistar neskrýval po prehre rozčarovanie: "Museli sme ísť za stavu 3:3 do power-play. Mali sme niečo nacvičené, ale urobili sme jednoduché detinské chyby, z čoho sme dostali góly. Sú to chyby, ktoré sa nemôžu stávať. Takto sme súpera postavili na nohy. Záver sme nezvládli," nechal sa počuť Drahovský.

"Vlastnými chybami sme im darovali tri góly. Chceli sme vyhrať, skúsili sme power-play, pretože remíza by rovnako nič neriešila, ale po chybe sme inkasovali štvrtý raz a to nás položilo na kolená. Ak chceme mať šancu postúpiť, proste musíme trikrát vyhrať," vyjadril sa kapitán Peter Kozár.

Rovnako to vidí aj tréner Berky: "Stále je to otvorené, ale musíme trikrát vyhrať, čo je náročné. Napriek tomu sa nevzdávame. Doma o štyri dni musíme a potom sa v decembri pobijeme o postup. Potrebujeme sa veľmi dobre pripraviť," konštatuje.

V pondelok Slováci hostia v Leviciach znova Nemecko. Pred Vianocami cestujú do Francúzska a na záver kvalifikačného cyklu privítajú Chorvátsko.