Gibson pomohol k výhre prepisom histórie, Tkachuk režíroval úspech Floridy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gibson pomohol k výhre prepisom histórie, Tkachuk režíroval úspech Floridy

Brankár Ducks zažil významný okamih.
Brankár Ducks zažil významný okamih.Profimedia
Iba dvojicu stretnutí priniesol program posledných súbojov v NHL. Panthers sa vytrápili na klzisku Chicaga, John Gibson (29) prepisoval historické tabuľky tímu z Anaheimu.

Florida Panthers - Chicago Blackhawks 4:3 pp

Obe strany sa stretli druhýkrát v sezóne. Úvodné meranie síl ponúklo šesť presných zásahov a víťazstvo Chicaga 4:2. Tentoraz si scenár duelu pripravil o gól viac a nutnosťou bolo aj predĺženie. Počas základnej hracej doby sa asistenciou na všetkých ranách domácich podieľal Matthew Tkachuk.

Rozhodujúcim faktorom sa stal Brandon Montour, ktorý rozuzlil zápas v tretej minúte predĺženia. Panthers strácajú na tretie miesto Atlantickej divízie desať bodov, Blackhawks dlhodobo patria k najhorším tímom celej ligy.

Calgary Flames - Anaheim Ducks 1:3

V meraní síl na ľade Calgary sa všetko podstatné udialo v priebehu piatich minút prostredného dejstva. Skóre stretnutia otvorili hostitelia, no o pár okamihov už prehrávali 1:2. Rezultát dostal definitívnu podobu dve sekundy pred samotným záverom, keď výhru hostí zásahom do prázdnej bránky spečatil Derek Grant

Pre káder Ducks to bolo iba 22. víťazstvo v ročníku, v Západnej konferencii sa pohybuje na priečke číslo 14. V rovnakej tabuľke je mužstvo Flames na deviatej pozícii. Míľnik si na svoje konto pripísal gólman hostí John Gibson, ktorý sa dostal na čelo klubovej histórie v počte zákrokov (11 814).