Góly extraligistov a vydarená premiéra Hlavaja: O takom debute som ani nesníval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Góly extraligistov a vydarená premiéra Hlavaja: O takom debute som ani nesníval
Nováčik v reprezentácii proti Nórom neinkasoval.
Nováčik v reprezentácii proti Nórom neinkasoval. TASR
Slovenský hokejový brankár Samuel Hlavaj (21) zaznamenal vo svojom prvom zápase v reprezentačnom A-tíme čisté konto. Vo štvrtkovom úvodnom stretnutí na domácom Vianočnom Kaufland Cupe v Bratislave pomohol mužstvu k vysokému triumfu nad Nórskom 6:0.

Gólman, ktorý v tejto sezóne bojuje v Slovane Bratislava o miesto v bránke s Kanaďanom Jaredom Coreauom, napodobnil Andreja Košarišťana. Ten 11. novembra 2018 na Nemeckom pohári vo svojej premiére v národnom tíme vychytal nulu proti Nemecku pri víťazstve 2:0.

"Je to krásny pocit a ani som nesníval o takomto debute. Chalani hrali výborne defenzívne, veľa striel zblokovali a pomohli mi," uviedol Hlavaj, ktorý porovnal medzinárodnú úroveň s domácou súťažou: "Liga majstrov aj reprezentácia sú kvalitnejšie ako naša extraliga. Nóri hrali dobrý hokej."

Stopercentný výkon mladého brankára ocenil aj jeho kouč Slovana a asistent trénera Craiga Ramsayho na reprezentačnej úrovni. "Je to pre neho povzbudenie a musí získať sebavedomie, pretože odchytal skvelý zápas. Nemal veľa striel, čo je pre brankára ťažké, ale hlavne počas oslabení vytiahol dobré zákroky a bol istotou. Pomohol tímu k výraznemu výsledku," pochválil Hlavaja Ján Pardavý.

Zo šiestich gólov domáceho tímu dali až tri útočníci zo slovenskej Tipos extraligy - Viliam Čacho z Dukly Trenčín, Alex Tamáši z Banskej Bystrice a prvý gól v najcennejšom drese zaznamenal Maroš Jedlička zo Zvolena.

"Som rád, že sa mi podarilo skórovať. Mal som dobrú rýchlosť, skúsil som sa tam natlačiť a vyšlo to. Nóri výborne korčuľovali, nedávali nám veľa priestoru, no konečne sme využili šance. Máme viac skúsených hráčov a bol tam u nich vidieť pokoj na hokejke. Formácie sú vyskladané veľmi dobre a sadli si," priblížil Tamáši.

"Dobre sme zahrali presilovku a som rád, že mi to vyšlo. Určite som rád za priestor od trénera a snažím sa naplniť jeho očakávania. Podržal nás brankár Hlavaj, ktorý podal stopercentný výkon," povedal premiérový strelec.

Slováci zabojujú o triumf v záverečnom zápase na turnaji proti Lotyšom v sobotu o 13:00. V piatok je na programe duel Lotyšov s Nórmi. V zostave sa neočakávajú výraznejšie zmeny, no v bránke s veľkou pravdepodobnosťou dostane priestor Stanislav Škorvánek. Pre 26-ročného brankára Michaloviec to bude rovnako ako u Hlavaja premiérový duel v reprezentačnom A-tíme.