Hádka s trénerom zabudnutá. Onana sa vracia do kamerunskej reprezentácie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hádka s trénerom zabudnutá. Onana sa vracia do kamerunskej reprezentácie

Onana prestúpil do Manchestru United v priebehu aktuálneho prestupového okna.
Onana prestúpil do Manchestru United v priebehu aktuálneho prestupového okna.Reuters
Nový brankár Manchestru United André Onana (27) bol povolaný do kamerunského tímu približne deväť mesiacov po tom, čo predčasne opustil tím v priebehu majstrovstiev sveta v Katare.

Tréner Rigobert Song Onanu v utorok zaradil do nominácie na kvalifikačný zápas Afrického pohára národov proti Burundi, ktorý sa uskutoční 12. septembra v Garoua a v ktorom "levom" stačí remíza, aby si zabezpečili účasť v januárovom finále v Pobreží Slonoviny.

Dvadsaťsedemročný brankár opustil kamerunský tím v Katare v novembri minulého roka po úvodnom dueli skupiny so Švajčiarskom. Počas tréningu sa Onana dostal do sporu s hlavným trénerom, ktorému sa nepáčila jeho riziková hra mimo pokutové územie. Kamerunská futbalová federácia uviedla, že strážca troch žrdí bol suspendovaný a poslaný domov. Odvtedy za krajinu nehral. Dokonca oznámil ukončenie medzinárodnej futbalovej kariéry.

V utorok na tlačovej konferencii v Yaoundé však Song poprel, že by došlo k problému s Onanou a zdôraznil, že je prirodzené, že ako najlepší dostupný brankár figuruje v tíme. "S Onanom nikdy nebol problém. Dvere mal vždy otvorené a sme radi, že sa vracia do tímu," uviedol 47-ročný kormidelník.