Hádzanárky vedia, s kým sa na ME nestretnú. Na svoj osud čakajú vo štvrtom koši

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hádzanárky vedia, s kým sa na ME nestretnú. Na svoj osud čakajú vo štvrtom koši
Slovenské hádzanárky čaká žreb skupiny ME.
Slovenské hádzanárky čaká žreb skupiny ME.TASR
Slovenské hádzanárky umiestnili pred žrebom ME 2024 do štvrtého výkonnostného koša. Na šampionáte, ktorý sa bude konať od 28. novembra do 15. decembra 2024 v Rakúsku, Maďarsku a Švajčiarsku, sa tak určite v základnej skupine nestretnú s Českom, Ukrajinou, Tureckom, Faerskými ostrovmi a Portugalskom. V utorok o tom informovala Európska hádzanárska federácia (EHF).

Samotný žreb sa uskutoční vo štvrtok 18. apríla od 18:00 vo Viedni. Na podujatie postúpilo 24 reprezentácií, ktorých rozdelia do šiestich štvorčlenných základných skupín. Súperky zvereniek trénera Jorgeho Dueňasa vzídu z prvých troch košov.

Šesť tímov je už zaradených do skupín. Maďarsko sa predstaví v A-skupine v Debrecíne, kde bude v B-skupine účinkovať Čierna Hora. Francúzsko odohrá svoje zápasy v rámci C-skupiny v Bazileji, kde bude mať svoj "domov" aj Švajčiarsko figurujúce v D-skupine.

Innsbruck bude hostiť zápasy E-skupiny s Rakúskom a F-skupiny s Nemeckom. Hlavná fáza ME 2024 sa bude hrať v Debrecíne a vo Viedni. Rakúska metropola bude zároveň dejiskom finálového víkendu. Správu zverejnil server Slovenského zväzu hádzanej.

Žreb ME 2024 hádzanárok - nasadenie tímov do košov:

1. kôš: Nórsko, Dánsko, Čierna Hora, Francúzsko, Švédsko, Holandsko

2. kôš: Nemecko, Španielsko, Rumunsko, Maďarsko, Švajčiarsko, Rakúsko

3. kôš: Slovinsko, Chorvátsko, Poľsko, Srbsko, Severné Macedónsko, Island

4. kôš: Česko, Ukrajina, Turecko, Faerské ostrovy, Portugalsko, Slovensko