Hamilton o Verstappenovom Red Bulle: Najrýchlejšie auto, aké som videl

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hamilton o Verstappenovom Red Bulle: Najrýchlejšie auto, aké som videl

Ikona F1 uznala kvalitu protivníka.
Ikona F1 uznala kvalitu protivníka.Profimedia
Lewis Hamilton (38), víťaz rekordných 103 pretekov Formuly 1 a siedmich titulov majstra sveta, v nedeľu povedal, že nikdy nevidel tak rýchle auto ako Red Bull Maxa Verstappena (25).

Dvojnásobný majster sveta predbehol na trati jazdca Mercedesu a z 15. miesta na štartovom rošte poskočil vo Veľkej cene Saudskej Arábie až na druhú priečku. Prvenstvo oslavoval Mexičan Sergio Pérez. Bolo to druhé tímové double Red Bullu v druhých pretekoch tejto sezóny. Jediný bod, ktorý im zatiaľ ušiel, bol bonus za najrýchlejšie kolo v Bahrajne.

"Určite som ešte nikdy nevidel také rýchle auto. Keď sme boli rýchli my, určite to nebolo až takto. Je to podľa mňa najrýchlejšie auto, aké som videl, najmä v porovnaní s ostatnými. Neviem ako a prečo, ale predbehol ma poriadnou rýchlosťou. Ani som sa neobťažoval blokovať, pretože tam bol obrovský rozdiel," povedal Hamilton.

Brit pred pretekmi počítal s tým, že ich konkurent má 1,5 sekundový náskok na kolo. Jeho tímový kolega a krajan George Russell, ktorý skončil štvrtý a postúpil na tretiu priečku, než ho po opätovnom prešetrení Alonsa odsunuli späť na štvrtú, už v Bahrajne povedal, že vidí Red Bull vyhrávať každé preteky.

"Musíte oceniť to, čo Red Bull dokázal. Náskok, ktorý majú pred zvyškom poľa, je podľa mňa väčší, než sme videli pravdepodobne od roku 2014, keď vládol Mercedes. Je to vážna medzera a myslím, že každý musí ďalej tvrdo pracovať, aby pochopil, ako ju zmenšiť," uviedol.

Mercedes získal od roku 2014 osem titulov konštruktérov v rade, kým ho vlani z trónu nezosadil Red Bull. Hamilton, ktorý debutoval v F1 s McLarenom v roku 2007, získal šesť svojich celkových prvenstiev práve s Mercedesom.