Highlighty víkendu: Rekordman Yamal, smoliar Král a Giroud ako brankár

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Highlighty víkendu: Rekordman Yamal, smoliar Král a Giroud ako brankár

Šestnásťročný Lamine Yamal je v Barcelone na výslní.
Šestnásťročný Lamine Yamal je v Barcelone na výslní.Profimedia
Futbalový víkend je pestrý a plný zaujímavých momentov. Tie najlepšie, najhoršie, najzaujímavejšie a najzvláštnejšie pre vás Flashscore Správy zozbiera v týždennej rubrike. Dnes sa pozrieme na (ďalší) rekordný talent Barcelony, nešťastný zápas Alexa Krála, útočníka Girouda v rukaviciach či pekný moment Messiho ochrankára.

Gól víkendu

Po strate s Clermontom a zdrvujúcej porážke s Newcastlom v Lige majstrov PSG opäť bodovalo, keď hviezdami nabitý tím zdolal ambiciózny Rennes 3:1. Hneď prvý gól duelu bol výstavný - po sóle Ousmaneho Dembélého si loptu prebral portugalský stredopoliar Vitinha a z rohu šestnástky namieril do opačného horného rohu. Skúsený brankár Steve Mandanda sa naťahoval, ako len mohol, ale na túto perfektne umiestnenú strelu jednoducho nestačil.

Smoliar víkendu

Mohol to byť životný zápas, namiesto toho sa ukázal ako jeden z najsmolnejších v jeho kariére. Český stredopoliar Alex Král skóroval v 18. minúte na 2:1 vo vypätom stretnutí medzi Unionom Berlín a Borussiou Dortmund, ale počas osláv sa zranil a musel striedať. Mimo ihriska si musel vypočuť zrušenie svojho gólu po zásahu VAR a napokon sledoval víťazstvo súpera 4:2.

Zo sociálnych sietí

Na sociálnych sieťach kolovalo nejedno video, ktoré sa zameriava na ochrankára Lionela Messiho, ktorý beží pozdĺž postrannej čiary a má svojho hviezdneho chránenca neustále na očiach. Kamery zaujal aj teraz - po prehre Interu Miami so Cincinnati zastavil fanúšika, ktorý prenikol na ihrisko, ale rýchlo zistil, že nejde o narušiteľa, ale o malého nadšeného chlapca. Preto ho dokonca osobne priviedol priamo k Messimu a doprial mu zážitok na celý život.

Štatistika víkendu

Čo ste robili, keď ste mali 16 rokov? Barcelonský talent Lamine Yamal môže povedať: "Lámal som rekordy!" Barcelona sa proti Granade trápila, po polhodine hry prehrávala 0:2 po dvoch góloch Bryana Zaragozu, ale vďaka vôbec prvému zásahu mladého útočníka v La Lige získala aspoň remízu 2:2. Bol to síce jednoduchý gól, keď ho Joao Félix našiel pred prázdnou bránou, ale Yamal si ho bude pamätať navždy. Vďaka nemu sa stal najmladším strelcom v histórii španielskej ligy vo veku 16 rokov a 87 dní.

Príbeh víkendu

Hrdinom víkendu je jednoznačne Olivier Giroud. Skúsený francúzsky útočník si musel nasadiť rukavice pri tesnom víťazstve nad Janovom. Brankár Mike Maignan totiž dostal červenú kartu v 99. minúte, keď už Pioliho tím nemal možnosť striedať. Nenudil sa, predviedol zákrok a výrazne prispel k víťazstvu. "Ako dieťa som rád chodil do brány, preto som tam išiel. Dres som si zobral domov a zarámujem si ho," usmieval sa v rozhovore pre Sky Sports po zápase.

AC Miláno náležite využilo situáciu, ktorá sa rozmohla na sociálnych sieťach. Na súpiske svojej webovej stránke zaradilo Girouda medzi strelcov gólu a okrem toho začalo vo svojom oficiálnom obchode pre fanúšikov predávať brankársky dres s Giroudovým menom a číslom 9.

Fotografia víkendu

Budúce hviezdy v posledných rokoch opúšťajú portugalskú ligu za prehnané sumy. Možno preto prekvapí, že najväčšou tamojšej súťaže je teraz hráč, ktorý prišiel z druhej anglickej ligy. Švédsky útočník Victor Gyökeres bol už v minulej sezóne na koni za Coventry (21+12) a svoju formu si viac ako dobre preniesol aj o úroveň vyššie.

V siedmich zápasoch za Sporting Lisabon strelil šesť gólov a je kľúčom k tomu, že zeleno-bieli vedú ligu a ani raz neprehrali. Cez víkend skóroval aj pri víťazstve nad Aroucou a fotograf agentúry AFP ho pri oslavách krásne odfotil.

Victor Gyökeres v portugalskej lige žiari.
Victor Gyökeres v portugalskej lige žiari.AFP