História Grand Slamov spoznala nové meno, Australian Open vyhrala Sabalenková

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

História Grand Slamov spoznala nové meno, Australian Open vyhrala Sabalenková

Aktualizované
Bieloruska ovládla prvý Grand Slam sezóny.
Bieloruska ovládla prvý Grand Slam sezóny. TASR
Aryna Sabalenková (24) zvládla otočiť nepriaznivý stav finálového súboja ženského Australian Open, zdolala Jelenu Rybakinovú (23) a teší sa zo svojho prvého grandslamového titulu.

Jelena Rybakinová - Aryna Sabalenková 6:4, 3:6, 4:6

Finalistky vstúpili do súboja o trofej podržaním si svojho podania. To už však neplatilo v treťom geme, keď sa Kazaške podarilo prelomiť servis súperky. O ten svoj ale prišla v ôsmej hre, no následne Bielorusku opäť brejkla a šla podávať na víťazstvo v prvom sete. Úvodné dejstvo Rybakinová napokon získala po čistej hre.

Druhá finálová kapitola priniesla stratu podania jednej z účastníčok vo štvrtom geme. Radosť z toho mala Sabalenková, ktorá v tej chvíli viedla 3:1 a o pár okamihov potvrdila brejk ziskom ďalšieho bodu. Postupne sa prepracovala k setbalom v ôsmom geme, no nevyužila ich a jej protivníčka znížila na 3:5. Svetová päťka si však udržala podanie a vyrovnala stav setov na 1:1.

Tenistky nestratili nič zo svojich síl ani v tretej časti a obe sa prezentovali razantnými údermi. Kvalitným servisom si podržali svoje gemy až do stavu 3:3, ked prišiel brejk zo strany Sabalenkovej. Následne zvýšila svoj náskok a šla čeliť podaniu Rybakinovej, tá si ho dokázala postrážiť.

Vynútila si tým desiaty gem, v ktorom si bieloruská hráčka vypracovala mečbal, ale hneď potom sa prezentovala dvojchybou a následne nevyužila ani ďalšiu možnosť na ukončenie duelu. Nasledoval brejkbal tenistky z 25. miesta rebríčka WTA, aj ten však zostal nevyužitý. Na zisk prvej grandslamovej trofeje premenila Sabalenková až štvrtý mečbal, po ktorom sa mohla tešiť z prvenstva na Australian Open.

"Ďakujem vám za úžasnú atmosféru," vravela šťastná Sabalenková, ktorá si prevzala trofej od bývalej svetovej jednotky Billie Jean Kingovej. "Samozrejme, aj môjmu tímu, najbláznivejšiemu na turné. Minulý rok sme si prešli mnohými pádmi, tvrdo sme pracovali. Dúfam, že budúci rok sa vrátim a ukážem vám ešte lepší tenis a vy ma budete ešte viac podporovať," dodala.

"Chcela by som zablahoželať Aryne. Dúfam, že nás čaká ešte veľa súbojov. Mala som husiu kožu, keď nám všetci fandili. Teším sa na budúci rok. Boli to pre mňa úžasné dva týždne a dúfam, že budem mať rovnaké výsledky a ešte lepšie," vyjadrila sa v Rod Laver Aréne Rybakinová.