Ďalšia zmena pre Čajkoviča, spolu s dvojicou hráčov odchádza z farmy Pittsburghu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalšia zmena pre Čajkoviča, spolu s dvojicou hráčov odchádza z farmy Pittsburghu

Čajkovič sa vráti do ECHL.
Čajkovič sa vráti do ECHL.Profimedia
Maxim Čajkovič (23) sa sťahuje z Wilkes-Barre/Scranton Penguins v AHL späť do tímu Wheeling Nailers, ktorý pôsobí v nižšej zámorskej súťaži ECHL. Klub Wilkes-Barre to oznámil na svojej oficiálnej webstránke.

Slovenského útočníka vymenilo vedenie Minnesoty Wild 25. januára do Pittsburghu za obrancu Willa Butchera. V piatich zápasoch na farme tučniakov zaznamenal jeden gól a pridal jednu asistenciu. Pred povolaním do AHL nastúpil už aj v troch dueloch za Wheeling, no nezískal ani bod.

Pred výmenou bývalý slovenský mládežnícky reprezentant nastupoval v AHL za Iowu Wild a v ECHL za Iowu Heartlanders. Za Wild odohral 5 zápasov s bilanciou 1+2 a v drese Heartlanders si pripísal 18 bodov za 12 presných zásahov a šesť gólových prihrávok v 20 vystúpeniach.

Do NHL draftovala Čajkoviča v roku 2019 v treťom kole z 89. miesta Tampa Bay Lightning, ktorá ho minulý rok v júli vymenila do Minnesoty spolu s Patom Maroonom za výber v siedmom kole draftu 2024. V profilige ešte neodohral ani jeden zápas. Wilkes-Barre/Scranton Penguins zároveň preradili do Wheelingu aj útočníka Averyho Hayesa a obrancu Owena Headricka.