Dvojgólový Regenda, Kelemen hrdinom. Nemec po náraze hlavou do plexiskla nedohral

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dvojgólový Regenda, Kelemen hrdinom. Nemec po náraze hlavou do plexiskla nedohral
Regenda si pripísal prvé presné zásahy nového ročníka.
Regenda si pripísal prvé presné zásahy nového ročníka.Profimedia
Štyria slovenskí hokejisti bodovali v noci na sobotu v úvodnej porcii duelov novej sezóny AHL. Pavol Regenda (23) nasmeroval dvoma gólmi San Diego k triumfu na ľade Ontaria, Miloša Kelemena (24) vyhlásili za prvú hviezdu po víťaznom zásahu v drese Tucsonu na štadióne Texasu. Obranca Šimon Nemec (19) po nepríjemnom náraze do plexiskla nedohral duel svojho tímu Utica doma so Syracuse.

Ontario - San Diego 1:4

Regenda dal prvé dva góly Gulls, keď sa najskôr v prvej tretine presadil v presilovke a na začiatku tretej tretiny aj v oslabení. Celkovo mal až päť striel a aj dva plusové body, jeho druhý zásah sa napokon ukázal ako víťazný. V drese Ontaria proti nemu nastúpil Martin Chromiak bez bodového zápisu, s dvomi strelami na bránku. Regendu po stretnutí vyhlásili za druhú hviezdu.

Texas - Tucson 2:3

Prvou hviezdou v Texase bol Kelemen, ktorý deväť minút pred koncom riadneho času rozhodol gólom o triumfe Roadrunners. Slovenský krídelník si do štatistík zapísal aj dve strely a jednu plusku. Tucson týmto triumfom prelomil sedemzápasovú šnúru neúspechov zo vzájomných duelov. Naposledy dokázal uspieť v súboji so Stars v októbri 2021.

Martin Pospíšil prispel jednou asistenciou k víťazstvu Calgary Wranglers na ľade Manitoby. Bilanciu 0+1 mal aj Marián Studenič pri prehre svojho tímu Coachella Valley doma s Bakersfieldom 2:3.

Šimon Nemec po kontakte s protihráčom narazil v polovici stretnutia Uticy so Syracuse hlavou do boku plexiskla pri striedačkách a chvíľu zostal ležať na ľade. Kouč ho v tretej časti už do hry preventívne nenasadil.