Kňažko ukončil bodové suchoty, Mešár v strete s Mišiakom, Pekarčík s gólom i asistenciou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kňažko ukončil bodové suchoty, Mešár v strete s Mišiakom, Pekarčík s gólom i asistenciou

Trenčiansky rodák sa po dlhej pauze zapísal do zápasového scenára.
Trenčiansky rodák sa po dlhej pauze zapísal do zápasového scenára.Profimedia
NHL neponúkla ani jedno slovenské vystúpenie, činili sa teda hokejisti v nižších zámorských súťažiach. Samuel Kňažko (21) ukončil svoje dlhé bodové suchoty, Filip Mešár (20) prihrával na gól pri výhre mužstva. Do štatistík smerovali aj mená Martin Mišiak (19) a Juraj Pekarčík (18).

Utica - Cleveland 5:4

Kňažko sa bodovo presadil v strete kádrov z opačných pólov tabuľky Severnej divízie AHL. Na kanadský bod čakal viac ako dva mesiace, šikovná asistencia pri druhom góle Monsters mu ale veľa radosti nepriniesla. Hostia totiž s posledným tímom prehrali.

Slovenský obranca ťahal 15-zápasovú šnúru bez individuáneho zápisu, predtým sa v štatistikách naposledy objavil ešte 4. novembra v stretnutí s Providence. Proti Utice mal aj dve strely a plusový bod. V 19 dueloch prebiehajúceho ročníka má zatiaľ bilanciu 0+3. Cleveland je naďalej na čele divízie.

Kitchener - Erie 6:2

V súboji mladých Slovákov bodoval útočník Filip Mešár, keď v juniorskej OHL jednou asistenciou prispel k domácemu triumfu Rangers nad Otters. Zaznamenal až tri plusové body a vyslal aj päť striel. V aktuálnom ročníku svieti po 21 zápasoch pri jeho mene 13 gólov a 20 asistencií

Vo farbách hostí si Martin Mišiak pripísal rovnako asistenciu, ale aj jednu "mínusku". Za 29 duelov stihol zaknihovať 13 presných zásahov a 14 gólových prihrávok. Hviezdou stretnutia bol strelec hetriku Carson Rehkopf. Všetci traja menovaní boli spolu s Careym Terranceom ocenení za svoje výkony na juniorskom šampionáte.

Juraj Pekarčík sa v drese lídra Východnej konferencie USHL blysol gólom i asistenciou a aj siedmimi strelami na bránku. Jeho tím Dubuque Fighting Saints triumfoval na ľade výberu USA Hockey NTDP presvedčivo 6:1.