Rekordný počet predĺžení v NHL, víťazné série tímov a Reinhart so zápisom do dejín

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rekordný počet predĺžení v NHL, víťazné série tímov a Reinhart so zápisom do dejín

Reinhart rozhodol v poslednej chvíli predĺženia.
Reinhart rozhodol v poslednej chvíli predĺženia.Profimedia
Až šesť z 13 duelov NHL sa v noci na piatok rozhodlo v predĺženiach. Je to vyrovnanie rekordu súťaže zo 7. februára 2019 a 13. apríla 2023. Prvýkrát majú simultánne štyri tímy minimálne osemzápasové víťazné série, traja brankári nedochytali pre zranenia a Jordan Kyrou (25) s Jegorom Šarangovičom (25) zaznamenali hetrik.

Svoje víťazné série natiahli na deväť súbojov hokejisti Edmontonu a Floridy, osemkrát za sebou vyhrali Winnipeg aj Seattle v zostave aj s Tomášom Tatarom. V poslednom vystúpení pred dovŕšením 27. narodenín sa nádherným gólom prezentoval Connor McDavid a pomohol ním Edmontonu k víťazstvu 3:2 po predĺžení v Detroite.

Kapitán Oilers má na konte už 906 bodov (319+587), vo veku 26 rokov a menej boli od neho lepší len traja hráči v histórii súťaže - Wayne Gretzky (1606), Mario Lemieux (1014) a Dale Hawerchuk (929). Svojím zápisom McDavid vyrovnal Glenna Andersona na štvrtom mieste v klubovej histórii.

Úspešnú sériu Panthers natiahol Sam Reinhart, ktorý sekundu pred koncom predĺženia rozhodol o výhre nad Los Angeles. Kanadský útočník strelil najneskorší gól v predĺžení v dejinách klubu, predtým rozhodol v roku 1993 o víťazstve nad Tampou Bay štyri sekundy pred koncom Dave Lowry. Reinhart sa stal zároveň druhým najrýchlejším “panterom” s 30 gólmi, potreboval na to 41 zápasov. V klubových tabuľkách sa na túto métu dostal rýchlejšie len Pavel Bure (34 zápasov v sezóne 1990-00).

Najmladší klub v profilige Seattle vyhral vo Washingtone 4:1 a v tretej sezóne v NHL vyrovnal svoju najlepšiu sériu. Tímové maximum si Kraken vytvoria v prípade víťazstva v Columbuse v noci na nedeľu. Líder NHL z Winnipegu otočil v poslednej päťminútovke zápas s Chicagom, víťazný gól strelil 65 sekúnd pred sirénou dánsky útočník Nikolaj Ehlers. Jets si tak vytvorili nový klubový rekord.

Tretím hetrikom v kariére sa prezentoval 25-ročný útočník St. Louis Jordan Kyrou a veľkou mierou pomohol Blues k triumfu 5:2 nad New Yorkom Rangers. Len štyria hráči v histórii Blues zaznamenali vo veku maximálne 25 rokov viac hetrikov - Bernie Federko (6), Brendan Shanahan (5), Brett Hull (5) a Brian Sutter (4). 

Prvý trojgólový duel v drese Calgary zažil Jegor Šarangovič, ktorý skóroval v oslabení, v rovnovážnom stave aj v presilovke a Flames vyhrali v Arizone 6:2. Bol to druhý hetrik bieloruského útočníka v NHL. 

Až traja brankári nedochytali pre zranenia. Zápasy sa predčasne skončili pre Piotra Kočetkova (Carolina), Johna Gibsona (Anaheim) a Antona Forsberga (Ottawa). Elias Pettersson (2+2) rozhodol v predĺžení o víťazstve Vancouveru v Pittsburghu 4:3 po predĺžení. Švédsky útočník skóroval vo štvrtom stretnutí za sebou a štvrtýkrát v rade strelil víťazný zásah. Je to druhý najlepší výkon v histórii NHL, keď vyrovnal zápis krajana Daniela Alfredssona zo sezóny 2006/07. Rekord súťaže drží Newsy Lalonde, ktorý v ročníku 1920/21 strelil víťazný gól v piatich súbojoch v rade. 

Mathew Barzal rozhodol o výhre New Yorku Islanders nad Torontom. V riadnom čase nazbieral tri asistencie a stal sa štvrtým hráčom v tejto sezóne, ktorý zažil tri štvorbodové zápasy v aktuálnom ročníku. Okrem neho aj Nikita Kučerov (Tampa Bay), McDavid a Mitchell Marner (Toronto).