Dva zápasy a opäť zranenie. Černák doplatil na súboj so spoluhráčom Nemca

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dva zápasy a opäť zranenie. Černák doplatil na súboj so spoluhráčom Nemca

Černák si pravdepodobne znovu nútene oddýchne.
Černák si pravdepodobne znovu nútene oddýchne.Profimedia
Po trojzápasovej pauze spôsobenej zranením naskočil Erik Černák (26) do druhého duelu NHL v rade, no vyzerá to tak, že si znovu bude musieť oddýchnuť. Osudným sa mu stalo narazenie na mantinel od Nathana Bastiana (26) v meraní síl s New Jersey.

Černák odohral za Tampu Bay iba 7:58 min, po bodyčeku od Bastiana už do stretnutia nezasiahol. Kanaďan zranil slovenského obrancu na konci prvej tretiny, nepríjemne ho narazil a spôsobil mu zranenie hornej časti tela. Košického rodáka šiel okamžite pomstiť kanadský útočník s portugalskými koreňmi Gage Goncalves, ktorý hral svoj prvý zápas v NHL. Tréner “bleskov” Jon Cooper nemal po dueli konkrétne správy o stave Černáka. 

Lightning napokon doma zdolali New Jersey po predĺžení, v druhej obrane Devils nastúpil Šimon Nemec. Zápas rozhodol v 62. minúte obranca Raddysh, keď mu svojou druhou asistenciou v zápase pripravil pozíciu líder produktivity Nikita Kučerov.

“Stačí sa uvoľniť a Kučerov vás nájde. S týmito chlapcami sa naháňame v tabuľke, takže extra bod je veľmi dôležitý,” povedal Raddysh pre nhl.com k bitke s tabuľkovým susedom. Dvakrát za Lightning skóroval Luke Glendening, presadil sa aj Brayden Point. Góly Devils strelili Dawson Mercer, Jesper Bratt a Bastian.

“Myslím, že sme odohrali veľmi dobrý zápas. V prvej tretine sa naša mladá obrana trochu trápila, ale potom sme začali puk lepšie posúvať a vytvárali sme si šance. Napriek prehre som tam videl veľa pozitív,” uviedol kouč “diablov” Lindy Ruff.

Nemec odohral najmenej v doterajšej kariére v NHL - 16 minút a 24 sekúnd. Na ľade bol pri inkasovanom góle v predĺžení, mal jeden mínusový bod, raz vystrelil a na trestnej lavici si odsedel dve minúty v rámci vzájomného trestu za hrubosť po strete s Brendanom Hagelom.