Za Philadelphiu hrať nechcel, výmena Gauthiera má dohru. Chodia mi vyhrážky smrťou, tvrdí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Za Philadelphiu hrať nechcel, výmena Gauthiera má dohru. Chodia mi vyhrážky smrťou, tvrdí

Gauthier prezradil detaily svojej výmeny.
Gauthier prezradil detaily svojej výmeny.Profimedia
Počas posledných dní je v zámorskej NHL najskloňovanejším menom Cutter Gauthier (19). Philadelphii totiž oznámil, že za ňu hrať nechce a následne bol vymenený do Anaheimu.

Americký útočník draftovaný v prvom kole draftu 2022 ako celková päťka odohral skvelý juniorský šampionát, na konci ktorého bol vyhlásený za najlepšieho útočníka. Následne Flyers oznámili, že Gauthier putuje do Anaheimu, ktorý opačným smerom poslal obrancu Jamieho Drysdalea a voľbu v druhom kole draftu 2025. Okamžite to vzbudilo rozruch, pretože takéto výmeny nie sú bežné.

Gauthier v ekluzívnom rozhovore pre Flashscore priznal, že jeho najobľúbenejším hráčom je Sidney Crosby, kapitán Pittsburghu, teda najväčšieho rivala Philadelphie. Do akej miery je ale táto skutočnosť zodpovedná za to, že nechcel podpísať zmluvu s "letcami", zrejmé nie je. "Je ťažké o tejto situácii hovoriť. Rád by som oznámil, že je to osobná záležitosť medzi mnou, mojou rodinou a mojím agentom," povedal Gauthier zámorským médiám.

Hlavne v internetovom priestore sa, bohužiaľ, spustil čistý chaos. "Som devätnásťročný chlapec, ktorému chodia vyhrážky smrťou a tisíce ľudí mi píšu veci, ktoré by som neprial ani najhoršiemu nepriateľovi. Je to ťažké, ale je to biznis. V tejto situácii si človek uvedomí, kto sú jeho praví priatelia. Už sa nemôžem dočkať, kedy si zahrám proti fanúšikom Flyers," prezradil.

Ďalšie nepravdivé informácie tvrdili, že skúsený útočník Kevin Hayes mal Gauthierovi hovoriť, aby z Philadelphie odišiel, voči tomu sa ale mladík ohradil: "Chcel by som povedať, že on nemal žiadny, ale že žiadny konflikt s ničím, čo by malo niečo spoločné s mojou výmenou," podotkol. Hayes bol medzičasom pred sezónou vymenený do St. Louis.

Podľa informácií sa Flyers mali pokúsiť podpísať zmluvu s Gauthierom po seniorských MS 2023, ale ten to odmietol a generálny manažér Daniel Briere začal konať. "Dúfali sme, že si to v určitom momente rozmyslí, ale bol rozhodnutý. Na drafte sa na nás pozrel a povedal, že chcel byť súčasťou Flyers a je na to stavaný. O niekoľko mesiacov neskôr sa už vyjadril, že za nás nechce hrať," povedal.

Philadelphia tak musela situáciu riešiť: "Vtedy sme si povedali, že ho musíme chrániť, pretože ak by vyšlo najavo, že za nás nechce hrať, tak by bolo ťažké, aby si obliekol náš dres. Potom sme si však uvedomili, že zmluvu odmieta už niekoľko mesiacov. Bol čas, aby sme spravili výmenu," prezradil Briere.

Gauthiera si Philadelphia vybrala na piatom mieste draftu, hneď za ním išiel český obranca David Jiříček, ktorý je z daného ročníka momentálne hráčom s najvyšším počtom zápasov v NHL. Z prvej desiatky do profiligy nezasiahol zatiaľ iba Gauthier, pretože zatiaľ pôsobí na Boston College v NCAA.

Rodák zo švédskeho mesta Skellefteå zvýšil už tak veľký potenciál v organizácii Anaheimu, ktorý zažíva horšie roky, ale vďaka vysokým draftovým voľbám by mohol byť časom ašpirantom na Stanley Cup: "Generálny manažér mi hneď zavolal a povedal, že je nadšený. Neskutočne sa teším, keď sa to celé rozbehne. Nemôžem sa dočkať, kedy sa budem môcť podieľať na prestavbe a pokračovaní v tomto mužstve," dodal Gauthier.

Gauthier má byť budúcou hviezdou NHL.
Gauthier má byť budúcou hviezdou NHL.Profimedia