Nemec asistoval pri postupovom góle Uticy v predĺžení, 15. zásah Kelemena v AHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nemec asistoval pri postupovom góle Uticy v predĺžení, 15. zásah Kelemena v AHL
Mladý obranca si otvoril bodový účet v play-off.
Mladý obranca si otvoril bodový účet v play-off.Profimedia
Slováci pôsobiaci v AHL si opäť vylepšili svoje kanadské štatistiky. Dve gólové prihrávky Šimona Nemca (19) znamenali postup Uticy, presný zásah Miloša Kelemena (23) prispel k vyrovnaniu série Tucsonu s Coachellou.

Utica Comets - Laval Rocket 2:1 pp / stav série: 2:0 - postúpila Utica

V druhom zápase 16-finále AHL mala výhodu domáceho ľadu Utica, ktorá si z klziska súpera priniesla výhru 4:0. Comets zvládli aj pokračovanie série, to však malo oveľa vyrovnanejší priebeh. Pod dôležitým víťazstvom hostiteľa svieti aj podpis Šimona Nemca.

Slovák mal prsty v oboch presných zásahoch svojho mužstva a na svoje konto si pripísal dve primárne asistencie. Najprv pár sekúnd pred koncom druhej tretiny prihrával na vyrovnávajúci zásah, v tretej minúte predĺženia asistoval pri postupovom góle. Utica sa môže tešiť na boje s Torontom Marlies, najlepším kádrom Severnej divízie.

Coachella Valley Firebirds - Tucson Roadrunners 3:4 / stav série: 1:1

Po prehre 1:5 čakala na hokejistov Tucsonu ťažká skúška v podobe odvrátenia vypadnutia. Túto ambíciu sa im veľmi dobre darilo napĺňať už počas úvodného dejstva, ktoré vyhrali 3:0. Tretí gólový zápis hostí smeroval k menu Miloša Kelemena, pre ktorého to bol pätnásty zásah sezóny AHL.

Na začiatku druhej periódy domáci znižili, Roadrunners však prišli s rýchlou odpoveďou, postaral sa o ňu Michael Carcone. Práve jeho rana sa neskôr ukázala ako víťazná a zaručila vyrovnanie série.