Bystrici vychytal titul, darilo sa mu aj doma. Lukáš pred tridsiatkou mieri do Fínska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bystrici vychytal titul, darilo sa mu aj doma. Lukáš pred tridsiatkou mieri do Fínska

Ako sa bude Lukášovi dariť vo Fínsku?
Ako sa bude Lukášovi dariť vo Fínsku?Profimedia
Český brankár Jan Lukáš (29) opúšťa Olomouc a vydáva sa do Fínska za svojim druhým zahraničným angažmánom.

Pôsobiť bude v najvyššej súťaži Liiga, čo sám aj potvrdil, no klub ešte definovať nechcel. Podľa informácií isport.cz by ale malo ísť o celok SaiPa. Rodák a odchovanec Olomouca je známy tiež na Slovensku.

V sezóne 2017/18 vytlačil z pozície jednotky Banskej Bystrice skúsenejšieho Fína a majstra sveta Teemuho Lassilu, aby doviedol "baranov" k druhému titulu po sebe. Počas celého ročníka mal priemer menej ako dva inkasované góly na zápas a úspešnosť zákrokov nad hranicou 93 percent.

Následne sa Jan Lukáš vrátil do materského tímu, kde odchytal päť sezón. Tvoril dvojičku so slovenským gólmanom Branislavom Konrádom. Prvýkrát sa vydáva do klubu, kde si s češtinou nepodarí.

"Bude to náročné po psychickej aj fyzickej stránke. Niektoré veci určite budú ťažšie, ale stále je to len hokej," povedal.

Záujem prejavil aj Liberec, z ktorého do Škandinávie odchádza Petr Kváča: "Niečo som mal rozrobené aj v Česku, ale čakal som na niečo, čo by mi dávalo zmysel. Dúfam, že ma Fínsko posunie v hokejovom aj životnom ohľade," doplnil Lukáš.