Košičanom spočiatku chýbala iskra. Ak budeme pokračovať, budeme úspešní, verí Suja

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Košičanom spočiatku chýbala iskra. Ak budeme pokračovať, budeme úspešní, verí Suja
Košičania oslavujú jeden z gólov v tretej tretine.
Košičania oslavujú jeden z gólov v tretej tretine.Facebook: HC Košice
Zaplnené tribúny, brankári v hlavných úlohách a úvodné víťazstvo v sérii pre Košice priniesol prvý semifinálový zápas play-off hokejovej Tipos extraligy. "Oceliari" rozhodli o víťazstve 3:1 v tretej tretine, v ktorej prekonali brankára Stanislava Škorváneka (27). Ten bol opäť oporou Michaloviec.

Košičania potvrdili, že pred vlastnými divákmi len zriedkavo prehrávajú. Duel bol dlho bezgólový, brankári Jaroslav Janus a Škorvánek svoje tímy viackrát podržali. Zdalo sa, že gól "do šatne" z hokejky michalovského útočníka Vadima Pereskokova 25 sekúnd pred koncom druhej tretiny môže naštartovať hostí a zaskočiť domácich. V tretej tretine sa stal presný opak.

1. zápas semifinále: Košice - Michalovce 3:1

"Prvá tretina nebola z našej strany najlepšia. Dlho nám chýbalo niečo, čo sme mali v záverečných desiatich minútach. Spočiatku nám chýbala iskra, no potom to, chvalabohu, prišlo. Toto víťazstvo je o to cennejšie, že sme preň otočili skóre v tretej tretine," poznamenal obranca HC Košice Eduard Šedivý.

Oporou Košičanov bol brankár Jaroslav Janus.
Oporou Košičanov bol brankár Jaroslav Janus.Facebook: HC Košice

Košičania prehrali v úvodnej tretine na strely 5:16, v druhej bol pomer striel 13:8 v ich prospech. "Po prvej tretine sme mali v šatni rozhovor, následne sme sa už dostali k svojej hre. Oba tímy hrali veľmi dobre. Kvalitný zápas očakávam aj v sobotu," poznamenal tréner "oceliarov" Dan Ceman.

Michalovčania napriek prehre nevešali hlavy a pred druhým duelom z nich sršalo odhodlanie. Po prvom zápase prehrávali aj vo štvrťfinálovej sérii so Slovanom Bratislava, v ktorej napokon triumfovali 4:2.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

"Škoda, že sme si nevypracovali viac gólových príležitostí. Od polovice zápasu sme po našich stratách pukov umožnili súperovi dostať sa do šancí. Z toho mali domáci tlak a viackrát nás podržal výborný Stano (Škorvánek). Musím si pozrieť inkasované góly, aby som videl, čo sa tam stalo. Bol to kvalitný zápas pred dobrou kulisou. Som si istý, že v druhom zápase budeme lepší," povedal tréner michalovského tímu Peter Kúdelka, ktorý mal pre zdravotné problémy k dispozícii iba necelé štyri útoky.

Pereskokov páli... A puk o niekoľko desatín sekundy končí v sieti.
Pereskokov páli... A puk o niekoľko desatín sekundy končí v sieti.Facebook: HC Košice

Podľa útočníka Jakuba Suju to hosťom nerobilo problémy. "Máme ofenzívnych obrancov, ktorí vedia zaskočiť. Niektorí, ktorí nemali doteraz veľa priestoru, hrajú viac a ukazujú sa veľmi dobre. Niektorým väčšie nasadenie aj pomáha a vyzerajú lepšie ako v základnej časti," poznamenal Suja, ktorý verí, že Michalovce v sobotu zúročia zodpovedný výkon a vyrovnajú stav série.

"Vyslali sme dobrý signál. Ak budeme stopercentní a budeme pokračovať v tom dobrom, čo sme robili počas zápasu, tak budeme úspešní," dodal.

2. semifinále: Košice - Michalovce, sobota 18:00