Víťazný vstup Košíc do semifinále. Vedenie v sérii si zaručili výbornou treťou tretinou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Víťazný vstup Košíc do semifinále. Vedenie v sérii si zaručili výbornou treťou tretinou
Lamper síce brankára Škorvánka neprekonal, ale mrzieť ho to nemuselo, pretože Košice prvý duel zvládli.
Lamper síce brankára Škorvánka neprekonal, ale mrzieť ho to nemuselo, pretože Košice prvý duel zvládli.Profimedia
Hokejisti HC Košice zvíťazili v prvom zápase semifinále play-off Tipos extraligy doma nad HK Dukla Ingema Michalovce 3:1. "Oceliari" strelili všetky tri góly v záverečnej tretine, keď otočili skóre z 0:1. V sérii hranej na štyri víťazné zápasy sa ujali vedenia 1:0. Druhý duel je na programe v sobotu o 18.00 h opäť v Steel aréne.

HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Góly: 46. Breton (Pollock, Šedivý), 53. Fejes (Pollock, Jääskeläinen), 57. Fejes - 40. Pereskokov (Glazkov, Michalčin)

Piatkový zápas bol dlho bezgólový a v úvodných dvoch tretinách dominovali defenzívy a brankári. Ako prvé skórovali Michalovce, keď Pereskokov 25 sekúnd pred koncom druhej tretiny využil presilovku. Košičania vyrovnali v 46. minúte, keď brankár Škorvánek nevidel strelu Bretona. O sedem minút neskôr využil Fejes Škorvánkov nesprávny odhad odrazeného puku a zblízka upravil na 2:1. Ten istý hráč v 57. minúte zužitkoval zaváhanie hostí a po úniku zvýšil na 3:1.

Štatistika prvého stretnutia v sérii.
Štatistika prvého stretnutia v sérii.Flashscore

V zostave Košičanov pre zranenia chýbali útočníci Patrik Rogoň a Jakub Linet, ktorých nahradili Radoslav Tybor a Oliver Jokeľ. "Oceliarom" nebol zo zdravotných dôvodov k dispozícii ani brankár Dominik Riečický. Hosťom z rovnakých príčin chýbali obranca Adam Stripai aj útočníci Peter Bjalončík, Matúš Paločko a Roman Žitný.