Michalovciam zapadám do tímu, v Bystrici sa mi páčili aj nemajstrovské sezóny, tvrdí Kabáč

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Michalovciam zapadám do tímu, v Bystrici sa mi páčili aj nemajstrovské sezóny, tvrdí Kabáč

Michal Kabáč po šiestich rokoch opúšťa Banskú Bystricu.
Michal Kabáč po šiestich rokoch opúšťa Banskú Bystricu.TASR
Hokejový útočník Michal Kabáč (27) po takmer šiestich rokoch opúšťa Banskú Bystricu a hrávať bude za Michalovce. Defenzívne ladený hokejista je v lige vysoko cenený kvôli svojej pracovitosti, obetavosti a hre v oslabeniach. To bol hlavný dôvod, prečo po ňom Dukla siahla. V exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy viac prezradil samotný dvojnásobný majster Slovenska a držiteľ bronzu z MSJ.

Michal, ako sa zrodila vaša výmena z Banskej Bystrice do Michaloviec?

"Prišiel podnet od Michaloviec. Mne sa ozval generálny manažér, že je taká ponuka. Kluby sa dohodli a zrealizovalo sa to."

Je to pre vás po šiestich rokoch veľká zmena?

"Áno. Aj s priateľkou sme si v Banskej Bystrici zvykli, ale taký je hokejový život. Niekomu sa podarí vydržať na jednom mieste aj desať či pätnásť rokov. Možno tá zmena pomôže aj mne. Teším sa na nové pôsobisko."

V Bystrici ste zažili všetko?

"Dá sa to tak povedať. Keď som prišiel, tak to bolo obdobie, v ktorom sa mi podarilo reštartovať kariéru. Prišli hneď dva tituly, následne sa omladil káder, takže sme boli na nižších priečkach, ale kolektív a ľudia okolo klubu boli vždy super. Zakaždým sme sa zomkli. V tomto bola Banská Bystrica výborná."

Z "neznámeho" hráča ste sa vyprofilovali až na kapitána. Ako ste vnímali ten progres?

"V živote to tak asi funguje, niekedy sa zadarí, inokedy nie. Dostal som sa k funkcii, ktorú som ani nečakal, ale ako rýchlo to prišlo, tak aj odišlo (úsmev)."

Najradšej budete spomínať na tituly?

"Áno, bolo to krásne. Prišiel som z Mikuláša, odkiaľ som chodil na hosťovania a to ma už nebavilo. Zrazu prišla ponuka do Bystrice, čomu som najskôr ani neveril. Začalo sa mi dariť, vyhrali sme tituly, ale keď si to tak spätne zoberiem, tak do tých play-off zápasov som nezasiahol až toľko, ako by som chcel. Tituly boli krásne, no páčili sa mi aj posledné roky, kde som patril medzi lídrov a cítil som, že úlohy sú dôležitejšie."

Michalovce budú pre vás nové prostredie, ale káder skladá Július Koval, s ktorým ste boli v Banskej Bystrici. Je to výhoda?

"Určite áno. Komunikovali sme aj keď sa riešila výmena. Čo sa týka cieľov a ambícií, Michalovce sú niekde inde ako Banská Bystrica. V klube sú dobrí ľudia, ktorí chcú úspech a ten sa môže v najbližších rokoch podariť."

Michal Kabáč v drese Banskej Bystrice.
Michal Kabáč v drese Banskej Bystrice.TASR

Už teraz to bolo takmer finále. Sledovali ste tú cestu Dukly?

"Áno. Pre mňa to bolo asi najväčšie prekvapenie. Michalovce mali skvelý záver sezóny. Prospela im výmena trénera a zomkla sa kabína. Lídri ako Dávid Buc a Vlado Mihalik urobili s trénerom veľa roboty."

S trénerom Kudelkom ste už komunikovali?

"Áno. Zo strany Michaloviec bola informácia o tom, že ma chcú a zapadám im do konceptu. Komunikácia bola zo všetkých strán pre mňa výhodná."

Ambície budú iba najvyššie?

"Majú plán do najbližších rokov, kedy by chceli spraviť úspech. Ambície budú vysoké, ale nebolo mi povedané, že tento rok ideme vyhrať ligu."