Smútok Michaloviec vystrieda hrdosť. Mihálik: Som pyšný na tím, ukázali sme silu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Smútok Michaloviec vystrieda hrdosť. Mihálik: Som pyšný na tím, ukázali sme silu

Michalovčania predvádzali v play-off skvelé výkony.
Michalovčania predvádzali v play-off skvelé výkony.Profimedia
Do play-off postúpili z 8. miesta, následne vyradili Trenčín, Slovan, trápili Košice a siahali po historickom finále. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce boli jedno víťazstvo od súbojov o extraligový titul, no po prehre v rozhodujúcom semifinálovom zápase nehovorili iba o veľkom sklamaní, ale aj o tímovej hrdosti, charaktere a zdolaných prekážkach.

Tréner mužstva Peter Kúdelka uviedol: "Naši hráči pracovali presne tak, ako chcete od svojich zverencov." Pre michalovský klub to bola štvrtá extraligová sezóna. Ôsme miesto v základnej časti bolo preň doteraz najhoršie, no napokon z toho bola konečná 4. priečka. Tím ukončil ročník v semifinále rovnako ako pred dvomi rokmi, keď napokon získal bronzové medaily. 

Počas základnej časti sa v klube až dvakrát odhodlali k výmene hlavného trénera, vedenie viackrát zasiahlo aj do hráčskeho kádra. Ôsma priečka nenaznačovala útok na finále, no úspešná päťzápasová séria v kvalifikácii s Trenčínom (3:2) nabudila hráčov aj divákov. Michalovčania sa následne postarali o jedno z najväčších prekvapení vyraďovacích bojov nedávnych sezón, keď po šiestich zápasoch vyradili obhajcu titulu Slovan Bratislava, ktorý bol niekoľko týždňov lídrom súťaže a do vyraďovačky vstúpil z 2. miesta.

Pozícia Michaloviec po základnej časti
Pozícia Michaloviec po základnej častiFlashscore

Ani s týmto úspechom sa Michalovčania neuspokojili a Košičanom chceli v semifinále vrátiť vlaňajšiu štvrťfinálovú prehru. V sérii prehrávali 0:2, ale dokázali otočiť na 3:2. Na domácom ľade následne nespečatili postup a napokon nezvládli ani rozhodujúci siedmy duel, ktorý prehrali 1:3.

"Musíme si k tomu v klube sadnúť a spraviť hĺbkovú analýzu," povedal Kúdelka k otázke hodnotenia sezóny. "Do Michaloviec som išiel s ambíciou niečo sa naučiť a posunúť sa vpred v mužskom hokeji. Bola to zaujímavá sezóna. Momentálne je to pre nás veľmi frustrujúce, ale asi to napokon budeme hodnotiť ako úspech. Na tím pôsobilo veľmi veľa faktorov. V play-off sme ukázali svoje hráčske kvality a charakter. Nie je náhoda, že sme zdolali Trenčín, Slovan a takmer aj Košice," poznamenal tréner Kúdelka.

Dôležitou súčasťou michalovského tímu bol brankár Stanislav Škorvánek. V základnej časti, no najmä v play-off, sa prezentoval výbornou formou. V siedmich semifinálových stretnutiach inkasoval iba 11 gólov a popri priemere 1,46 inkasovaného gólu na zápas mal 94,93-percentnú úspešnosť zákrokov.

"Pre mňa je najväčšia hodnota tím. Stano bol jeho významnou súčasťou. To, ako pracoval a ako spolupracoval s trénerským brankárom Maximiliánom Bačom a ako si z pozície brankárskej dvojky za Tomášom Vošvrdom vybojoval post jednotky, je jeho fantastický individuálny úspech. Veľkou mierou prispel k tomu, že sme mohli hrať siedmy semifinálový zápas," konštatoval Kúdelka.

S ľadom na schladenie narazeného miesta na ľavej ruke prišiel na pozápasové rozhovory kapitán Vladimír Mihálik: "Som hrdý na tento tím za to, čo zo seba vyžmýkal. Ešte pred play-off by nik na nás nestavil ani deravý groš. Posledný zápas bol o maličkostiach. Košice sa dostali do vedenia, umne si to uhrali a sú vo finále. Ukázali sme však, že máme svoju silu."

Pozíciu lídra tímu na ľade aj v kabíne plnil útočník Dávid Buc, ktorý bol so štyrmi gólmi najlepším strelcom série s Košicami. "Pred dvomi mesiacmi sme počúvali, že nepodávame kvalitné výkony a nedávame zo seba všetko. Napokon sme ukázali, že sme charakterovo silní. Som veľmi hrdý na tento tím. Zažil som už veľa partií, ale ešte som nevidel toľko zranení a prekážok, cez ktoré sme sa ako tím dostali. Možno o pár dní budeme hrdí na to, čo sme dosiahli, no myslím si, že sme po siedmom zápase semifinále mali ísť ďalej," povedal Buc.