Nitrania si musia zvyknúť na novinky, čoskoro vykorčuľujú na ľad

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nitrania si musia zvyknúť na novinky, čoskoro vykorčuľujú na ľad
Na snímke uprostred tréner HK Nitra Antonín Stavjaňa hovorí s rozhodcom.
Na snímke uprostred tréner HK Nitra Antonín Stavjaňa hovorí s rozhodcom.TASR
Hokejisti HK Nitra v pondelok odštartovali druhú časť prípravy na novú sezónu. Prebiehať bude na suchu v priestoroch vedľajšej plochy Tipsport arény a v posilňovni.

Na ľad "corgoni" vykorčuľujú v nasledujúcom týždni a absolvujú tiež testy fyzickej pripravenosti.

"Nábeh na letnú fázu prípravy bol trochu rozbitý, keďže máme skupinu hráčov, ktorí mali reprezentačné povinnosti, niektorých potrápili zranenia. Vždy je dôležité, aby tím sociálne spolunažíval. Aj preto sme letnú prípravu absolvovali, pokiaľ to bolo možné, s hráčmi, ktorí zotrvali v Nitre. Od ďalšieho týždňa ideme na ľad," uviedol pre oficiálnu webstránku klubu hlavný tréner Antonín Stavjaňa.

"Hráčov čaká aklimatizácia na novú prerobenú šatňu, takisto si budú preberať nové veci. Je tam dosť vecí okolo toho. Nechceme, aby mali rozbitú koncentráciu, keď sa pôjde na ľad. Aj preto sme začali nový blok prípravy už v tomto týždni," pokračoval.

Väčšina legionárov príde neskôr

Spolu s tímom bude trénovať, rovnako ako v prvej fáze, kanadský útočník Sahir Gill, ktorý pod Zoborom pôsobil už v uplynulom ročníku. Takisto sa pripojil český obranca Jakub Kubeš. Ostatní legionári prídu neskôr.

"V pondelok sú pripravené testy a na nich čakáme Kašíka spoločne s Griffinom a Gatesom. Až okolo 10. augusta by sa mal pridať Green, ktorého ešte brzdia študijné povinnosti. Bajkov bude mať možno deň-dva sklz. Tie testy nám ukážu, kto je v akom stave. Samozrejme, hráč bojuje aj za seba. Pokiaľ som na tom fyzicky dobre, hlava funguje a hráči sa porovnávajú. Preto to má na začiatku prípravy svoj význam," povedal 60-ročný český kouč.

Náhrady za odchádzajúcich hráčov

Tím opustil po troch rokoch útočník Marek Tvrdoň, ktorý bude pôsobiť v českej Porube. Klub čakal na rozhodnutie o budúcnosti Juraja Pekarčíka, ktorého si v tohtoročnom drafte NHL vybral v 3. kole z celkového 76. miesta St. Louis Blues. Sedemnásťročný útočník však napokon začne sezónu v americkej juniorskej súťaži USHL v drese Dubuque Fighting Saints.

"S Marekom Tvrdoňom sme počítali na skúšku, jeho miesto sme obsadili útočníkom Davidom Okoličánym. Veríme, že to zvládne, veď už má niečo za sebou. Po odchode Pekarčíka by jeho miesto mohol zaujať František Ridzoň a stále je tu mladý Tomáš Pobežal," dodal Stavjaňa.

S tímom trénujú aj staronové posily útočníci Samuel Buček a Marek Slovák. Jubilejný desiaty ročník za sebou v drese Nitry čaká štyridsaťdvaročného kapitána Branislava Mezeia.