Po príchodoch nasledujú odchody. Majster z Košíc už bez ôsmich členov zlatej cesty

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Po príchodoch nasledujú odchody. Majster z Košíc už bez ôsmich členov zlatej cesty
Jordon Southorn s pohárom nad hlavou bude chýbať ako v obrane, tak aj v útoku.
Jordon Southorn s pohárom nad hlavou bude chýbať ako v obrane, tak aj v útoku.Šimon Pavlišin
V tíme HC Košice nebudú v novej sezóne pokračovať ôsmi hráči. Športový manažér klubu Gabriel Spilar (42) pre kosiceonline.sk uviedol, že nepočíta s tromi zahraničnými a piatimi slovenskými hráčmi, ktorí boli v kádri v uplynulej sezóne.

Spilar uviedol, že káder úradujúceho majstra je kompletný na 95 percent. 

"Z legionárov odchádzajú obranca Jordon Southorn a útočníci Denis Paršin s Villem Leskinenom. Zo Slovákov opúšťajú káder štyria ofenzívni hráči Jakub Linet, Marek Hovorka, Marek Slovák, Radoslav Tybor a obranca Ladislav Romančík. Všetkým im chcem veľmi pekne poďakovať za prínos k získanému titulu," uviedol Spilar.

Jakub Linet vľavo bude meniť dres.
Jakub Linet vľavo bude meniť dres.TASR

Z ôsmich mien boli už predtým známe tri - Marek Hovorka putuje do Dubnice, Marek Slovák do Nitry a Ladislav Romančík do Slovana Bratislava.

Novinkou je nepokračovanie ich krajanov. Radoslav Tybor odohral v základnej časti 40 zápasov s bilanciou sedem gólov a osem asistencií, v play-off nebodoval. Jakub Linet naskakoval väčšinou času zo 48 súbojov vo štvrtom útoku (6+5), vo vyraďovacej časti strelil dva zásahy. 

Rus Denis Paršin odchádza z Košíc po tretí raz. Predtým tam pôsobil na konci sezóny 2019/20, celý ročník 2021/22, aby v tom uplynulom po krátkej anabáze v KHL a VHL nazbieral 28 bodov (12+16) v 34 dueloch dlhodobej súťaže. V play-off dosiahol iba na jeden gól.

Vráti sa Paršin v budúcnosti do Košíc aj štvrtýkrát?
Vráti sa Paršin v budúcnosti do Košíc aj štvrtýkrát?TASR

Po roku v metropole východu hľadá nové pôsobisko Fín Ville Leskinen. Bývalý hráč Zvolena za "oceliarov" získal 21 bodov (11+10) v 38 meraniach síl, vo vyraďovacej časti pridal bodov päť (3+2), hoci odohral iba osem stretnutí.

Končí aj opora defenzívy Jordon Southorn. Kanadský obranca, ktorý bol už predtým známy svojimi útočnými výpadmi, pomohol majstrovi 35 bodmi v základnej časti (7+28 v 47 zápasoch), v play-off si pripísal na konto 17 duelov (1+4). Pred Košicami slávil titul aj s Banskou Bystricou v ročníku 2018/19.