O Réwaya je záujem všade možne, Rapáč naznačil odchod zo Spišskej Novej Vsi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

O Réwaya je záujem všade možne, Rapáč naznačil odchod zo Spišskej Novej Vsi

Kde odohrá Martin Réway budúcu sezónu?
Kde odohrá Martin Réway budúcu sezónu?TASR
Aj keď je ešte veľmi skoro po vypadnutí Spišskej Novej Vsi, množstvo fanúšikov nielen tohto klubu, ale aj celej slovenskej Extraligy, je určite zvedavých na to, aká bude budúcnosť Martina Réwaya (28).

V play-off nazbieral dvanásť bodov za tri góly a deväť asistencií, počas základnej časti si v trinástich dueloch pripísal rovnaký počet a svoju hokejovú genialitu dokazoval aj skvelými, nečakanými, ale za to presnými prihrávkami.

O svojej budúcnosti sa samotný Réway ešte vyjadrovať veľmi nechcel. "Takto krátko po sezóne sa na to ťažko odpovedá. Uvidíme. Sadneme si a porozprávame sa," nechal sa počuť.

Trochu viac prezradil spišskonovoveský kapitán Branislav Rapáč. "Je oňho záujem všade možne, ale chceli by sme, aby pokračoval. Záležať bude na tom, aké finančné ponuky dostane. V tomto ohľade sa nemôžeme rovnať najlepším klubom Extraligy. Myslím si, že by mu pomohlo, keby ešte rok u nás odohral. Môže ho to znova naštartovať do lepšej ligy. Je to hokejový génius, všetci to videli. Keď odohrá jednu celú dobrú sezónu, môže hrať hocikde," tvrdí skúsený útočník.

Zdá sa, že zo Spiša odíde práve Rapáč. "Momentálne to vyzerá skôr takto," prezradil. Jedným dychom doplnil, že gro bronzového tímu ostáva, takže nehrozí výrazná obmena kádra, aj keď isté zmeny, samozrejme, nastanú. "Väčšina kádra má podpísané dlhodobé zmluvy," dodal.

Hokejisti Spišskej Novej Vsi odohrali svoju druhú sezónu po návrate do najvyššej slovenskej súťaže. Základnú časť ukončili so ziskom 80 bodov na piatom mieste za štvrtou Banskou Bystricou, ktorá mala rovnaký počet bodov. Následne "rysy" tohto súpera vyradili vo štvťfinále play-off pomerom 4:3 na zápasy, keď prehrávali 2:3, ale pod Urpínom siedmy duel rozhodli.

Semifinále proti Zvolenu prinieslo opačnú situáciu. Spišiaci viedli 3:2 na zápasy, no prehrali doma aj u súpera, a tak sa ich cesta skončila pred bránami finále. Bronzové medaily, teda konečné tretie miesto, je najväčším úspechom v histórii hokeja v meste.