Spišiaci sú hrdí, hnevá ich trestné strieľanie. Rapáč: Rozhodcovia nestíhali tempu ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spišiaci sú hrdí, hnevá ich trestné strieľanie. Rapáč: Rozhodcovia nestíhali tempu ligy

Vo štvrtok odohrali Spišiaci svoj posledný zápas sezóny 2022/23.
Vo štvrtok odohrali Spišiaci svoj posledný zápas sezóny 2022/23.TASR
Hokejisti Spišskej Novej Vsi dosiahli historický úspech. Už postup do štvrťfinále bol prepísaním rekordu hokeja v tomto meste, no následným semifinále to "rysy" ešte vylepšili. Sériu so Zvolenom pritom rozhodol až siedmy zápas, preto po záverečnej siréne prevládalo veľké sklamanie.

Víťazný zásah zaznamenal v 55. minúte z trestého strieľania Peter Zuzin. Zákrok obrancu Ališauskasa poriadne nasrdil striedačku Spišiakov a predovšetkým Richard Rapáč si neodpustil aj vulgarizmy smerom k rozhodcom. Hlavný tréner Vlastimil Wojnar bol samozrejme miernejší.

"Chcel by som najprv pogratulovať Zvolenu, že získal štvrtý bod. Čo sa týka pocitov, panuje u mňa prázdnota. Mali sme dnes na Zvolen, ale nevyužili sme šance a ani ďalšie presilovky. Napokon rozhodla situácia, ktorá by za tohto stavu v takomto dueli nemala vzniknúť. Rozhodcovia boli veľmi zhovievaví. Toto už rozhoduje aj o osude ľudí, to už nie je tak, že niekto niečo zapíska a potom sa za to pôjde ospravedlniť," tvrdí český kouč.

Nadviazal na neho jeden z najlepších hráčov play-off Martin Réway. "Prevláda sklamanie, ale postupom času si určite uvedomíme, že sme spravili veľký úspech. Klobúk dole pred Zvolenom. Nevzdal to, keď sme vyhrávali 3:2. Odkedy som prišiel, tak sme mali jediný cieľ, dostať sa čo najďalej. Finále by bolo lepšie, ale vážime si, čo sme dosiahli. Mali sme súpera na lopatkách, no nedokázali sme ho ukončiť," tvrdí.

Lodivod Spišiakov vyjadril obdiv svojim hráčom za to, čo dokázali. "Ak by nám niekto pred sezónou povedal, že budeme hrať v apríli a osem tímov sa na nás bude pozerať v televízii, tak by sme boli prekvapení, že nám niekto niečo takéto hovorí. Nám sa to podarilo. Na tento tím som hrdý, klobúk dole, čo dokázal. Aj siedmy zápas odohrali moji hráči fantasticky. Bohužiaľ, výsledok nebol úspešný," nechal sa počuť.

Kapitán Branislav Rapáč rovnako neskrýval sklamanie, aj keď Spišská Novás Ves ukončila ročník na fantastickom treťom mieste. "Teraz sa nevieme z bronzu tešiť. Najlepšie dva zápasy v sérii boli posledné dva, ktoré sme prehrali. Som hrdý na chalanov. Na každého jedného, ako odohrali sériu, celé play-off. Hrali so srdcom. Veril som, pretože som videl emóciu. Striedačka i šatňa žila. Stretla sa výborná partia a každý ťahal za jeden koniec povrazu. Žiaľ, Zvolen bol o jeden gól lepší," hovorí.

Líder tímu mal po svojom poslednom stretnutí sezóny pripomienku na adresu rozhodcov, ktorí sú hlavne ku koncu ročníka neustále riešenou témou. "Nebudem si vylievať zlosť, ani nechcem znižovať výhru Zvolena. Vyhral, dal o gól viac, takže mu gratulujem, ale keď sa chce liga posunúť dopredu, rozhodcovia musia byť profesionáli. Celkovo nestíhali tempu ligy. Za tým si stojím," doplnil Rapáč svoj názor na arbitrov.

Prehľad siedmeho zápasu Zvolena a Spišskej

Štatistický pohľad na siedme stretnutie semifinálovej série.
Štatistický pohľad na siedme stretnutie semifinálovej série.Flashscore