Spišiaci prvýkrát v semifinále, Réway: Veríme svojim schopnostiam

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spišiaci prvýkrát v semifinále, Réway: Veríme svojim schopnostiam

Spišská Nová Ves môže proti Zvolenu iba prekvapiť.
Spišská Nová Ves môže proti Zvolenu iba prekvapiť.TASR
Hokejisti Spišskej Novej Vsi vstúpia do semifinále play-off Tipos Extraligy s cieľom pokračovať vo výkonoch, ktoré predviedli v úvodnej sérii proti Banskej Bystrici.

Do boja o ligové finále sa dostali prvýkrát v histórii a proti HKM Zvolen si budú veriť aj vďaka pozitívnej bilancii zo základnej časti: "Verím, že to bude aj pre divákov zaujímavá séria a so šťastným koncom pre nás," uviedol útočník Juraj Majdan. Spišiaci odohrali, ako jediný zo semifinalistov, štvrťfinálovú sériu s maximálnym počtom zápasov.

Banskú Bystricu zdolali po víťaznom góle Martina Réwaya v predĺžení rozhodujúceho siedmeho stretnutia a nadšenie, ktoré si z neho odniesli, chcú preniesť aj do semifinále: "Verím, že sme ešte nepovedali posledné slovo. V semifinále to bude ešte ťažšie, ale my veríme svojim schopnostiam. Stále musíme hrať svoju hru, ktorá nám priniesla úspech," poznamenal Réway.

Spišiaci zdolali Zvolen v troch zápasoch základnej časti, v jednom sa radoval súper. Podľa hráčov nehrá pozitívna bilancia zo základnej časti v play-off žiadnu rolu, no Spišiakom môže dodať sebavedomie: "Vieme, že máme s týmto súperom pozitívnu bilanciu. My sa nemáme čoho obávať. Pôjdeme do série s cieľom predviesť čo najlepší hokej a uvidíme, ako to dopadne," poznamenal tréner Vlastimil Wojnar.

Aj Réway si myslí, že bilancia vzájomných duelov nehrá v play-off rolu: "Proti Banskej Bystrici sme mali nepriaznivú bilanciu a vidíme, ako to dopadlo. Play-off je nová súťaž a nemá zmysel pozerať sa na výsledky zo základnej časti. My musíme pokračovať v nasadení a výkonoch, aké sme predvádzali doteraz," uviedol útočník, ktorý bol so siedmimi kanadskými bodmi (2+5) jeden z lídrov Spišiakov vo štvrťfinále.

K nim patrili aj osembodový Kale Kerbashian (3+5), brankár Marcel Melicherčík, ktorý si proti "baranom" dvakrát udržal čisté konto či strelec troch gólov v záverečných dvoch stretnutiach série Juraj Majdan.

"To, že sme predošlú sériu rozhodli v predĺžení rozhodujúceho zápasu, nás môže len nakopnúť. Ja verím, že pôjdeme ešte ďalej. Bude to ešte náročnejšie než v predošlej sérii, ale pripravíme sa na to," poznamenal Majdan.

Ten v minulosti obliekal aj dres Zvolena: "V jeho kádri je veľa skúsených hráčov, ktorí majú za sebou viaceré série play-off. Sú aj veľmi dobre fyzicky pripravení. Rovnako aj my a verím, že zvládneme aj túto náročnú sériu," doplnil.

Spišiaci už dosiahli počas sezóny 2022/2023 viacero míľnikov v klubovej histórii. Piate miesto po základnej časti bolo novým maximom a v následnom štvrťfinále sa klub dočkal nielen prvého víťazného zápasu, ale aj prvého postupu vo vyraďovacej časti. Spišiaci nebudú v sérii proti Zvolenu favorit, ale sebadôvera im nebude chýbať: "Vieme, čo sme dosiahli, ale nemôžeme sa tým uspokojiť. Play-off sa ešte nekončí," uviedol Réway.

Prvý zápas medzi Zvolenom a Spišskou Novou Vsou sa odohrá v nedeľu o 18:00.