Ulander ukradol šou Majdana, Wojnar sa zastal Réwaya. V siedmom zápase si veria oba tímy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ulander ukradol šou Majdana, Wojnar sa zastal Réwaya. V siedmom zápase si veria oba tímy

V sobotu sa tešila Spišská Nová Ves, ale kto bude oslavovať pondelkový postup do semifinále?
V sobotu sa tešila Spišská Nová Ves, ale kto bude oslavovať pondelkový postup do semifinále?TASR
Hokejisti Spišskej Novej Vsi si pred takmer vypredaným domácim štadiónom vynútili rozhodujúci siedmy zápas vo štvrťfinálovej sérii play-off Tipos Extraligy. Nesmierne vyrovnaný boj sa tak rozhodne v pondelok v Banskej Bystrici.

Hrdinom stretnutia bol veľmi dlho dvojgólový Juraj Majdan, ale rovnaký počet zásahov nakoniec zaknihoval aj obranca Elias Ulander, ktorý sa trafil v oboch prípadoch do prázdnej bránky strelami cez celé klzisko: "Bolo to o niečo ľahšie, keďže tam nebol brankár," smial sa Fín: "Prvýkrát sa mi podarilo dvakrát v jednom zápase trafiť prázdnu bránku, ale na hetrik som už nemyslel. Boli to dôležité góly, to áno. Hlavný je tímový úspech," pokračoval.

Banskobystričania odvolali gólmana Filipa Belányiho necelé štyri minúty pred koncom tretej tretiny za nepriaznivého stavu 1:2 počas vlastnej presilovky a zdalo sa, že to bolo veľmi skoro. "Barani" totiž mali dostatok času, keďže Valach zasiahol hokejkou do tváre Watlinga a ten nechal na ľade i krvavú stopu.

"Mali sme štvorminútovú presilovku, počas ktorej sme chceli nielen vyrovnať, ale aj otočiť. Neodviedli sme však dobrú prácu, no súper si zaslúži uznanie za oslabenia," tvrdí tréner hostí Doug Shedden: "Protivník tento úsek zahral dobre, ale Elias ešte lepšie," pousmial sa Majdan, ktorý, samozrejme, dostal otázku aj na Ulandera, keďže obaja skončili dvojgóloví: "Mal to o niečo ľahšie do prázdnej bránky. V play-off je však jedno, kto sa presadí. Hlavne, že sme vyhrali," doplnil.

Pre samotného 43-bodového krídelníka zo základnej časti išlo vo vyraďovacej fáze o prvé presné zásahy: "Prišlo to v správnej chvíli. Verím, že takto budem pokračovať, aby som pomáhal mužstvu," poznamenal: "Sériu hrá dobre, ale neboduje. Teraz sa mu podarilo dať dva gól a sme radi, že sa aktivoval. Bolo to vyložene o tom, že sa nepresadil, ale systémovo hral veľmi dobre," vyjadril sa spišskonoveský tréner Vlastimil Wojnar.

Svoj názor ponúkol aj na Martina Réwaya, ktorý síce v úvodných dvoch stretnutiach zaknihoval šesť kanadských bodov, ale odvtedy štyrikrát po sebe nezískal ani jeden: "Odohrá si svoje, je to hráč na presilovky. Plní to, čo má. Dalo by sa povedať, že to máme rozložené na všetky formácie. Tie zápasy, ktoré sme vyhrali, sme rozhodli v presilovkách a dobrou defenzívou. Sme radi, že okrem Nellisa sú všetci k dispozícii a že to môžeme prehádzať, ak nám niečo nejde," nechal sa počuť.

Jedným z taktických ťahov bolo vynechanie Martina Belluša. Nehral v piatom a ani šiestom meraní síl. "Je mimo zostavu, ale iba kvôli tomu, že tu je širší ľad. Chceli sme dať prednosť rýchlejším korčuliarom. Jeho čas ešte určite príde," prezradil český lodivod.

Taktické záležitosti v zostave rieši aj Shedden. Dá sa povedať, že Banská Bystrica nemá v play-off jasnú brankársku jednotku. Jakub Sedláček odchytal tri plné stretnutia, Filip Belányi dva a jeden duel si rozdelili.

"Keby ste mi pred dva a pol mesiacmi povedali, že Belo bude chytať v play-off pomaly tak často, ako v základnej časti, asi by som nesúhlasil. Keď sa nám však zranil Sedláček, tak odviedol skvelú prácu a okrem toho dokázal doviesť tím k víťazstvu aj v tejto sérii, v zápase číslo tri. Vložili sme do neho všetku našu dôveru. Teraz buď nastúpi oddýchnutý brankár alebo to bude znovu Belányi. Veľmi však dôverujeme obom," hovoril Shedden.

Zatiaľ čo Banskobystričania získali vo štvrtok postupový mečbal zlepšenými presilovkami, teraz im nevyšli. "Presilovky majú lepšie Spišiaci. Musíme na tom zapracovať a treba viac strieľať. V pondelok musíme viac chcieť na ľade a vyhrať. Ak budeme hrať to, čo máme, tak sa nebojím toho, že by sme neboli úspešní," myslí si Michal Kabáč, ale v podobno duchu sa ozývajú hlasy takisto zo Spišskej Novej Vsi.

"Vkročili sme tak, ako sme chceli. Hrali sme naplno, strelili gól a aj keď súper vyrovnal, tak poctivou hrou a systémom sme plnili svoje veci. V závere sme to poistili. Verím, že siedmy zápas vyhráme. Vyhrá ten, kto do toho dá väčšie srdce a bude viac chcieť. V siedmych stretnutiach už nie je čo stratiť," tvrdí Majdan.

Banská Bystrica od 19. februára strieda "zodpovedne" jednu výhru s jednou prehrou. Zároveň sa počas tejto série nestalo, že by niektorý z tímov vyhral dvakrát po sebe. Podľa tejto logiky by tak mali pod Urpínom uspieť domáci: "Verím však, že to zlomíme a preklopíme na našu stranu," poskytol názor Majdan. Jasný plán má i banskobystrický brankár Belányi: "Urobiť menej chýb a dať viac gólov," dodal.

Tréner Shedden bude môcť v pondelok počítať aj s Markusom Kojom, ktorému skončil dvojzápasový trest, zatiaľ čo Anthony Nellis si svoj trojzápasový dokončí práve v tomto zápolení. Ak by Spišiaci postúpili, na úvod semifinále môže hrať.