Otočil duel a spomínal karmu. Teraz cítim, že to stojí pri mne, vraví Pospíšil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Otočil duel a spomínal karmu. Teraz cítim, že to stojí pri mne, vraví Pospíšil

Kristián Pospíšil vidí za úspešnými výsledkami Komety túžbu tímu po víťazstve.
Kristián Pospíšil vidí za úspešnými výsledkami Komety túžbu tímu po víťazstve.Profimedia
Slovenský útočník Kristián Pospíšil (27) potvrdil svoju formu z posledných týždňov, keď dvoma gólmi v tretej tretine otočil úvodný zápas 42. kola českej Tipsport extraligy na víťazstvo Komety v Litvínove 3:2. Brňania sa v boji o priamy postup do štvrťfinále priblížili na dva body k štvrtej Vere. Podľa Pospíšila stojí za ôsmimi výhrami v posledných deviatich stretnutiach túžba tímu po úspechu.

Litvínov - Brno 2:3

"Myslím si, že je to chuť po víťazstve. Vieme, že už december sme mali taký, keď sme chceli možno ešte viac ako teraz, mali sme dobré zápasy, ktoré sme mohli vyhrať, ale až v januári sa to naklonilo k nám. Karma sa niekedy otočí na našu stranu, pretože za tým ideme," povedal Pospíšil novinárom.

V posledných 11 dueloch nazbieral 14 bodov za deväť gólov a päť asistencií. "Je to tímom a mnou. V decembri som mal niekedy aj 10 striel, no nepadlo mi to tam, aj keby som urobil neviem čo. Teraz cítim, že to stojí pri mne. Cítim, že pomáham tímu a verím, že sa to do play-off bude stupňovať," pokračoval.

Litvínov je najúspešnejším domácim tímom sezóny. Pred vlastným publikom prehral len šiestykrát z 23 meraní síl a štvrtýkrát vyšiel naprázdno. "Nebolo to vôbec jednoduché. Vieme, že sa tu hrá ťažko. Je to jednoducho iné klzisko. Chceli sme tu však vyhrať a išli sme si za tým," uviedol bronzový medailista z olympijských hier v Pekingu.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

"Podali sme trochu iný výkon. Vedeli sme, že musíme hrať zodpovednejšie, pretože majú veľmi dobré protiútoky. Avšak skvelý Dominik (Furch), keď sme urobili chybu, nás neskutočne podržal a dal nám šancu vyhrať. Keď nastúpi, máme neskutočnú podporu. Je to brankár, pred ktorým chcete hrať každý zápas," pochválil brnianskeho gólmana, ktorý odchytal tretí duel po dvojmesačnej absencii.

V závere prvej tretiny síce Furch inkasoval za stavu 1:0 pre Kometu, ale vyrovnanie nakoniec platné nebolo, pretože pred strelou centra Denisa Zemana do odkrytej bránky ho trafil Nicolas Hlavou.

"Nevidel som to zo striedačky, ale Dominik nie je typ, ktorý by tam so sebou hádzal. Vedel som, že sa určite niečo stalo, no vieme, že keď je hráč natlačený a je to neúmyselné, tak to gól je," dodal odchovanec Zvolena.

Pospíšil najprv v 46. minúte strelou spomedzi kruhov po vyhratom vhadzovaní Andreja Kollára vyrovnal na 2:2. "Vždy sa snažím nájsť líniu, kde by to mohlo prísť. "Koláč" neskutočne vyhral čisté buly a ja som sa to len snažil trafiť. Určite to nie je také jednoduché, že prídeme a dáme gól z každej strany. Chce to byť v správnom čase na správnom mieste a dnes to vyšlo," komentoval Pospíšil nacvičenú situáciu.

V čase 55:28 vyriešil individuálne prečíslenie a z pravého kruhu prekonal Šimona Zajíčka pokusom na lapačku. "Každá situácia je iná. Dnes nebolo veľa priestoru na prihrávku. Snažil som sa ho prekvapiť, keď som naznačil, že vystrelím na vyrážačku a celkom mi na to skočil," vysvetlil.

Svoju úlohu v stretnutí nepreceňoval. "Som rád, že pomáham tímu gólmi a bodmi. Je to však o tímovej práci. Nezáleží na tom, kto dá gól. Teraz bod naozaj potrebujeme, chceme uhrať prvú štvorku a z tejto pozície ísť do play-off. Myslím si, že každý zápas je dôležitý. Do play-off ich máme ešte veľa. Neznamená to, že keď sme dnes vyhrali, že tam automaticky budeme. Musíme pokračovať a sústrediť sa na každý zápas," uzavrel Pospíšil.

Tabuľka českej najvyššej súťaže.
Tabuľka českej najvyššej súťaže.Flashscore