Prekonal rakovinu a vyhral titul. Prešiel som si mnohým, som najšťastnejší, hovorí Fejes

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prekonal rakovinu a vyhral titul. Prešiel som si mnohým, som najšťastnejší, hovorí Fejes

Fejes vyhral prvý titul vo svojej kariére.
Fejes vyhral prvý titul vo svojej kariére.Šimon Pavlišin
Neuveriteľná zmes emócií sa skrývala v americkom útočníkovi Hunterovi Fejesovi (28). Z každého jeho slova bola cítiť radosť, vďačnosť a úľava. To, čím si prešiel, by zvládol málokto. On neprestal veriť a teraz je najšťastnejším za poriadne dlhú dobu.

Rodák z Anchorage prežil ako dieťa dve dopravné nehody. Pri prvej veľmi vážnej bol v kritickom stave. Jeho mama ju, žiaľ, neprežila. Minulý rok musel bojovať s rakovinou:

"Nedokážem opísať svoj pocity. Milujem tento klub, toto mesto a tím. Je vo mne veľa emócií, pretože pred šiestimi mesiacmi som mal rakovinu a teraz som vyhral s najlepšími ľuďmi na planéte titul. Je to pre mňa neskutočný pocit," povedal Fejes.

Po ťažkých zdravotných problémoch sa vrátil pred Vianocami v ECHL a vôbec si nebol istý, keď zavolali Košice: "Nemal som tušenie, čo ma čaká. Zvažoval som, či vôbec prídem. Našťastie som prišiel. Milujem to tu. Každý ma privítal s otvoreným náručím. Nemohol som si priať lepší tím a spoluhráčov," priznal americký krídelník.

V Košiciach sa tím zmenil na rodinu: "Tento tím bude navždy rodina. Budem si to pamätať do konca života. Každý chcel bojovať za druhého. Dodržiavali sme systém a užívali sme si, že sme spolu. Chceli sme súperovi spraviť zo života peklo a to sa nám podarilo," pokračoval.

Na Slovensko za ním prišla aj tá skutočná rodina a užila si majstrovské oslavy: "Moja priateľka ma v ťažkých časoch nikdy neprestala podporovať a bojovala so mnou. Som najšťastnejší za veľmi dlhú dobu. Prešiel som si mnohým a teraz sa môžem tešiť. Budem oslavovať s priateľmi, rodinou, bratom. Jednoducho si to užijem," dodal.

Fejes pri debute za Košice strelil hneď hetrik. Celkovo stihol nastúpiť na sedem zápasov základnej časti (6+4) a ďalších šestnásť pridal v play-off, kde mal rovnakú bilanciu šiestich gólov so štyrmi asistenciami.

5. finále: Košice - Zvolen 3:0