Tomek vychytal najväčšieho ašpiranta na titul, na konte má 10 výher z 11 duelov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tomek vychytal najväčšieho ašpiranta na titul, na konte má 10 výher z 11 duelov

Tomek po zápase ďakuje fanúšikom.
Tomek po zápase ďakuje fanúšikom.Profimedia
O prvé čisté konto v sezóne ho pripravil najlepší strelec ligy Lukáš Radil, ale slovenskému brankárovi Matejovi Tomekovi (26) to nevadilo. V 14. kole českej Extraligy vychytal Litvínovu víťazstvo 4:1 nad Pardubicami, vďaka ktorému sa Verva dostala na prvé miesto.

Litvínov - Pardubice 4:1

Ako Tomek povedal v rozhovore s novinármi, vedenie v tabuľke si váži, ale zároveň ho vníma ako záväzok. "Sme extrémne radi, že sme sa dostali do čela extraligy, ale zároveň je to aj zodpovednosť do konca sezóny. Hlavné je nepoľaviť a naďalej takto pracovať," uviedol 26-ročný brankár.

Severočesi šokovali ligu jedenástimi víťazstvami v rade, čím vytvorili nový klubový rekord. A ani posledná prehra na ľade Olomouca ich nevykoľajila. Piatková výhra nad hlavným ašpirantom na titul Tomeka ohromila. "Je to pre nás megacenné," vravel.

Litvínov vrátil Pardubiciam, ktoré sú najväčšími ašpirantmi na titul, prehru 1:5 z úvodného kola. "Dobrý zápas sme však odohrali už tam, bohužiaľ nám to ušlo v tretej tretine. Teraz sme chceli dobre začať, čo sa nám podarilo, mali sme výbornú prvú tretinu," spomínal slovenský reprezentant na vedenie 3:0.

Litvínov je momentálne na čele ligy.
Litvínov je momentálne na čele ligy.Flashscore

"Z toho sme ťažili po zvyšok zápasu, hrali sme dobre a obetavo smerom dozadu. Každý z nás chcel víťazstvo za tri body viac ako súper," pochválil Tomek, ktorý má v aktuálnej sezóne bilanciu desať triumfov a jedna prehra.

Brankár, ktorý pomohol Slovensku získať bronz na olympijských hrách v Pekingu 2022, odolal náporu hostí v druhej a tretej tretine. Na Radilov teč však nestačil. "Pardubice si vytvorili nejaké šance, tlak sa stupňoval. My sme však odviedli poctivý defenzívny výkon," zopakoval Tomek.

Nevadilo mu, že si zatiaľ nepripísal prvú vychytanú nulu. "Tri body beriem všetkými desiatimi!" ubezpečil Tomek, ktorého v polovici duelu spadol pardubický David Musil. Brankár chvíľu kríval, ale duel dohral bez problémov. 

"Na incident si veľmi nepamätám, ale to k hokeju patrí. Viedli sme 3:0, oni sa chceli viac tlačiť do bránky a z toho vznikajú chaotické situácie," povedal Tomek.