Vítkovice vyhrali najdlhší zápas histórie českej ligy, sériu s Hradcom rozhodne siedmy duel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vítkovice vyhrali najdlhší zápas histórie českej ligy, sériu s Hradcom rozhodne siedmy duel
Vítkovice vyhrali najdlhší zápas histórie českej ligy, sériu s Hradcom rozhodne siedmy duel
Vítkovice vyhrali najdlhší zápas histórie českej ligy, sériu s Hradcom rozhodne siedmy duelProfimedia
Hokejisti Vítkovíc vyhrali štvrtkový šiesty zápas semifinálovej série play-off českej Extraligy na ľade Hradca Králové a vyrovnali stav série na 3:3.

HK Mountfield Hradec Králové - HK Ridera Vítkovice 1:2 pp (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0, 0:0, 0:0, 0:1)

Góly: 51. McCormack - 11. Krieger, 139. Lakatoš (DEJ)

O postupujúcom rozhodne siedmy duel, ktorý sa odohrá v sobotu. Po remíze v riadnom hracom čase sa duel dostal do predĺženia. V 105. minúte síce hosťujúci Bukarts dorazil zo vzduchu puk do siete, ale hokejku nad mal úrovňou brvna, takže zásah po porade arbitrov s videorozhodcom neplatil. Až v čase 138:51 rozhodol vo vlastnom oslabení kapitán Vítkovíc Dominik Lakatoš, asistoval slovenský útočník Rastislav Dej.

Hradec Králové nevyužil mečbal a pred vlastnými fanúšikmi nedovŕšil prvý postup do finále vo svojej histórii. 

Od úvodného buly o 17:00 po víťazný zásah uplynulo šesť hodín a 20 minút. Nastúpili aj slovenskí hokejisti. Na domácej strane Mislav Rosandič a Oliver Okuliar, za hostí Mário Grman, Juraj Mikuš, Patrik Koch a Rastislav Dej. Do siedmej bitky doputovala aj druhá semifinálová séria medzi Pardubicami a Třincom.

Štatisticky
Štatisticky Flashscore

Štvrtkový zápas prepísal štatistiky a stal sa najdlhším v histórii českej ligy. Doterajší rekord držal duel predkola play-off sezóny 2012/13 medzi Českými Budejovicami a Vítkovicami, ktorý v čase 113:51 rozhodol slovenský útočník Peter Húževka.

Najdlhšie stretnutie v histórii hokeja sa hralo v Nórsku v roku 2017. Hokejisti Storhamaru zdolali v piatom zápase štvrťfinále play-off Sarpsborg 2:1 až po 217 minútach a 14 sekundách. Odohralo sa v podstate osem predĺžení, teda necelých jedenásť tretín, čo sú takmer štyri plné stretnutia. Rozhodol Joakim Jensen a počet striel bol 95:93 v prospech víťaza. Ďalšie dve stretnutia série ale vyhral Sarpsborg a nakoniec postúpil do semifinále, kde sa jeho cesta skončila.