Lunter nepokračuje v Mladej Boleslavi, Hjalmarsson ukončil hráčsku kariéru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lunter nepokračuje v Mladej Boleslavi, Hjalmarsson ukončil hráčsku kariéru

Mário Lunter tento dres už neoblečie.
Mário Lunter tento dres už neoblečie.Profimedia
Slovenský útočník Mário Lunter (28) už nie je súčasťou českého klubu BK Mladá Boleslav a bude si musieť hľadať nové pôsobisko.

Švajčiarsky tím SCL Tigers opúšťa kvarteto David Rautio, Sami Lepistö, Jan Neuenschwander a Cody Eakin. Skúsený švédsky útočník Victor Rask mení dres v rámci NLA, po odchode z Fribourgu posilnil SC Rapperswil-Jona Lakers a do Lugana zamieril z konkurenčného Klotenu krídelník Arttu Ruotsalainen.

Davos ukončil spoluprácu s kanadskými obrancami Aaronom Irvingom a Joem Morrowom. Útočník Markus Nurmi sa z farmy nedostal do prvého tímu Nashville Predators, vracia sa do TPS Turku.

Švédsky celok Brynäs nepočíta s viacerými hokejistami, medzi ktorými sú aj známe mená ako Oula Palve, Dmytro Timašov alebo Jussi Olkinuora.

Kanadský obranca Thomas Grégoire sa stal so 44 bodmi druhým najproduktívnejším hráčom fínskej Liigy, od nového ročníka bude súčasťou švédskeho Rögle, kam z Liberca prichádza aj brankár Petr Kváča. Do fínskeho Sportu mieri ďalší český gólman Miroslav Svoboda.

Bývalý kanadský útočník Michaloviec Stefan Fournier si vyskúša austrálsku AIHL. Stal sa spoluhráčom slovenského obrancu Samuela Ivaniča v tíme Sydney Ice Dogs. Mário Lunter po tri a pol roku ukončil svoje pôsobenie v Mladej Boleslavi, počas predošlého ročníka zaknihoval iba šesť bodov.

S bohatou hráčskou kariérou sa rozlúčil švédsky obranca Niklas Hjalmarsson. Trojnásobný víťaz Stanley Cupu s Chicagom v NHL hrával štrnásť sezón, z toho desať ako člen "jastrabov" a zvyšok v Arizone. V aktuálnom ročníku bol kapitánom materského HV71.