Ako bude vyzerať štvrťfinále MS? Slovákov čaká gigant z Kanady, domáci Česi vyzvú USA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ako bude vyzerať štvrťfinále MS? Slovákov čaká gigant z Kanady, domáci Česi vyzvú USA

Slováci stoja na MS pred náročným testom schopností.
Slováci stoja na MS pred náročným testom schopností.TASR
Slovenská hokejová reprezentácia sa vo štvrtok o 16:20 stretne vo štvrťfinále majstrovstiev sveta v Prahe s tímom Kanady. Zámorské mužstvo ovládlo skupinu A bez prehry a so ziskom 19 bodov. Ako každý rok, tak aj teraz patrí k najväčším favoritom na zlato.

Spolu so Slovákmi sa z Ostravy do hlavného mesta presunú aj Američania, ktorí v rovnaký deň o 20:20 vyzvú domácu reprezentáciu. USA skončili v skupine B na druhom mieste, zatiaľ čo Česi v Prahe obsadili tretiu priečku.

Opačným smerom zamieria Fíni, ktorých v Ostravar Aréne čaká od 16:20 severské derby so Švédmi - oba tímy vlani vypadli vo štvrťfinále. V tom istom dejisku sa vo večernom súboji predstavia minuloroční vicemajstri sveta z Nemecka, ktorým z českej metropoly pricestuje oponent zo Švajčiarska.

O umiestnení Slovákov v skupine a ich štvrťfinálovom protivníkovi bolo rozhodnuté už pred ich duelom proti Švédsku. Lotyšsko totiž proti americkému výberu nebodovalo a Kanaďania si zaistili skupinové prvenstvo triumfom nad Čechmi.

Slováci sa medzi najlepšou osmičkou predstavia po odmlke z roku 2023. Na šampionáte v Tampere a Rige totiž nepostúpili zo základnej skupiny B, v ktorej obsadili piatu pozíciu za Švajčiarskom, Kanadou, Lotyšskom a Českom. Rok predtým sa do štvrťfinále síce dostali a aj v ňom vyhrávali 2:0, no domáci Fíni predviedli obrat, ktorý spečatili sekundu pred koncom zásahom do prázdnej bránky na 4:2. Následne zdolali obe zámorské veľmoci a pred vlastnými fanúšikmi oslavovali majstrovský titul.

Reprezentáciu Slovenska čaká azda najnáročnejšia skúška. Do kariet jej nehrá ani bilancia vzájomných stretov s Kanadou na MS. Výber krajiny javorového listu Slováci naposledy na svetovom šampionáte zdolali ešte v roku 2012, keď napokon získali strieborné medaily. Odvtedy si tieto tímy na najvyššom fóre zmerali sily päťkrát a zakaždým sa z triumfu tešili Kanaďania - 4:1, 5:0, 6:5, 5:1 a 2:1 po samostatných nájazdoch

Proti Slovákom sa na MS postaví hokejový gigant.
Proti Slovákom sa na MS postaví hokejový gigant.TASR

Semifinálové duely sú na programe v O2 Aréne v sobotu 25. mája o 14:20 a 18:20. O medailistoch sa rozhodne o deň neskôr. Súboj o 3. miesto je naplánovaný na 15:20 a finále na 20:20.

Štvrťfinálové zápasy MS 2024:

Kanada - Slovensko (štvrtok, 16:20)

Švajčiarsko - Nemecko (štvrtok, 16:20)

USA - Česká republika (štvrtok, 20:20)

Švédsko - Fínsko (štvrtok, 20:20)