Flashscore zostava základných skupín MS: V bránke Slovák, Tkachuk má najvyššiu známku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava základných skupín MS: V bránke Slovák, Tkachuk má najvyššiu známku

Brady Tkachuk sa teší z gólu v zápase proti Lotyšsku.
Brady Tkachuk sa teší z gólu v zápase proti Lotyšsku.Profimedia
V ideálnej zostave základných skupín hokejového šampionátu v Prahe a Ostrave podľa známok Flashscore chýba najlepší strelec turnaja Dylan Cozens (23) a nie je v nej žiadny zástupca Kanady, víťaza A-skupiny. Na druhej strane sa vo výbere nachádzajú dvaja útočníci tímu USA. Najvyššie hodnoteným je Brady Tkachuk (24).
Najlepší tím skupinovej fázy MS.
Najlepší tím skupinovej fázy MS.Flashscore

Brankár

Samuel Hlavaj (Slovensko) 7,8

Slovenským brankárom bol počas utorkového šesťgólového debaklu so Švédmi Škorvánek, ale s Hlavajom to mohlo byť inak. Bývalý brankár Plzne, ktorý má namierené do Minnesoty, má najvyššiu úspešnosť zákrokov spomedzi všetkých na turnaji (93,94 %) a bol jedným zo šiestich mužov v maske, ktorí udržali na šampionáte nulu (4:0 proti Poľsku).

Obrancovia

Erik Karlsson (Švédsko) 8,0

Hnacia sila doterajšieho suveréna turnaja Švédska, ktoré ako jediný tím nestratilo ani bod. S desiatimi bodmi (5+5) je najvyťaženejším hráčom, pričom iba dvakrát skóroval v presilovke. Čo je však pre obrancu Pittsburghu možno ešte dôležitejšie, je fakt, že ani raz nesedel na trestnej lavici.

Roman Josi (Švajčiarsko) 7,9

To, že je najproduktívnejším obrancom turnaja, asi nie je prekvapením. Jeden z najpoctivejších "zberačov" bodov v NHL medzi zadákmi si počína rovnako aj na šampionáte. Od modrej čiary riadi švajčiarske presilovky, prihral na osem gólov, nikto nemá na turnaji viac asistencií. Kraľuje aj štatistikám času stráveného na ľade, v priemere 24:05 minút.

Útočníci

Matthew Boldy (USA) 8,4

So šiestimi gólmi a ôsmimi asistenciami vedie bodovanie šampionátu. A pozor, až 12 z týchto bodov je primárnych (gól alebo asistencia). Proti Kazachstanu sa mu podarilo zaznamenať šesť bodov len za 13:18 minút na ľade. Na turnaji dominuje aj v počte striel na bránku (37). Spolu s Hlavajom si udržal najvyššiu výkonnosť počas celého turnaja (najnižšia známka 7,3).

Brady Tkachuk (USA) 8,6

Útočník Ottawy zbieral body hlavne proti outsiderom z Kazachstanu a Poľska. V oboch zápasoch zaznamenal štyri, čím si zakaždým vyslúžil maximálnu známku 10. V dueloch s tímami, ktoré postúpili do štvrťfinále, to už taká sláva nebola. Proti Slovákom a Nemcom síce strelil gól, no proti Švédom vyšiel naprázdno a mal veľmi zápornú bilanciu +/- (-3).

Kevin Fiala (Švajčiarsko) 8,4

V Prahe udivuje svojou produktivitou, na strelenie jedného gólu potrebuje iba dve šance zo slotu. Vyrovná sa najlepším, aj keď odohral o dva zápasy menej a to proti slabým celkom Rakúska a Nórska. Aj s takto obmedzeným priestorom strelil toľko gólov ako ospevovaný Connor Bedard. Navyše ešte nepremenil trestné strieľanie proti Veľkej Británii.