MS v hokeji: Slováci bojovali, ale na body to nestačilo. Dôležitý zápas proti Nemecku prehrali

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci bojovali, ale na body to nestačilo. Dôležitý zápas proti Nemecku prehrali

Aktualizované
Nemecko na úvod šampionátu zdolalo Slovensko.
Nemecko na úvod šampionátu zdolalo Slovensko.TASR
Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali v úvodnom zápase B-skupiny majstrovstiev sveta s Nemeckom 4:6. Zverenci trénera Craiga Ramsayho (73) doplatili na vylúčenia v druhej tretine, keď hrali dvakrát v trojici, a chyby v obrane. Slovensko odohrá najbližší duel v nedeľu o 12:20 proti Kazachstanu, Nemci nastúpia v sobotu vo večernom stretnutí proti Američanom.

Slovensko - Nemecko 4:6

V bránke Slovenska začne v úvodnom stretnutí šampionátu rovnako ako pred rokom Stanislav Škorvánek. Zostava neponúka prakticky žiadne prekvapenia. Prvý defenzívny pár tvoria Nemec a Fehérváry, v ofenzíve nastúpia Slafkovský, Hrivík a Cehlárik. Podľa očakávaní nastúpia v tretej formácii Kelemen, Pospíšil a Regenda.

Už po polminúte dostali Nemci puk do nášho bránkoviska, prešiel pomedzi betóny gólmana a Nemec ho zastavil tesne pred bránkovou čiarou. Navyše Kaelble švihom zakrátko trafil žrď. Následne putoval na trestnú lavicu Pospíšil, ale v oslabení mal veľkú možnosť Regenda. Nepresadil len pre to, že ho fauloval Pfoederl.

Po aktívnych minútach sa hra mierne upokojila. Napriek tomu si v polovici úvodnej tretiny Sukeľ našiel voľný puk pred Grubauerom, zblízka ho prekonať nedokázal. Prvú plnú presilovku získali Slováci v 14. minúte. Hrivík počas nej vyprodukoval dve nádejné strely, zakaždým mu chýbali centimetre.

ZOSTRIH ZÁPASU

Zostrih zápasu s Nemeckom.
Flashscore

Krátko pred koncom prvej tretiny usmernil Tatar strieľanú prihrávku do žrde. Úvodných 20 minút gól neprinieslo. Do druhého dejstva vstúpili zverenci trénera Ramsayho aktívne, vo veľkej možnosti minul Cehlárik. Nemecko získalo veľkú výhodu v polovici stretnutia, keďže po Sukeľovi smeroval na trestnú lavicu aj Čerešňák, ten navyše na štyri minúty.

Tlak germánskej krajiny priniesol ovocie. Strela švihom sa odrazila pred bránkoviskom a najlepšie postavený Dominik Kahun dorazil puk do siete - 0:1. Slovenská strana si zobrala challenge pre postavenie útočiaceho hráča v bránkoviska, no neuspela a znova hrala v oslabení o dvoch hráčov. 

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Vďaka obetavosti slovenskí hokejisti toto oslabenie zvládli, avšak v hre 4 na 5 inkasovali druhý raz. Obranca Jonas Müller švihom prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 0:2. Zníženie na hokejke mal Slafkovský, bekhendom zblízka nechal vyniknúť Grubauera. 

Slováci napriek tomu zareagovali výborne, nakoľko strela Mareka Hrivíka z veľkého uhlu zapadla do siete - 1:2. Aktivita pokračovala, čo prinieslo vyrovnanie. Martin Fehérváry od modrej čiary prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 2:2. Oba presné zásahy delili iba dve minúty a tri sekundy.

Výbornú náladu prekazil 28 sekúnd pred koncom druhého dejstva obranca Lukas Kaelble. Medzi kruhmi dostal veľa miesta a nemýlil sa - 2:3. Na úvod tretieho dejstva slovenskí hráči inkasovali štvrtý raz. Po zaváhaní v defenzíve sa presne trafil Marc Michaelis - 2:4.

Radosť z tretieho slovenského presného zásahu bola predčasná. Hrivík dostal hrací predmet za čiaru v presilovke, no krátko predtým Nemec neudržal útočné pásmo a puk naozaj bol doslova niekoľko milimetrov za modrou čiarou v strednom pásme.

Hlavne prvá formácia cítila, že nádej ešte žije. Preto veľmi dobre zakombinovala a po zadovke Slafkovského pred bránkovisko prestrelil Grubauera skúsený útočník Libor Hudáček - 3:4. Nadšenie trvalo krátko, keďže Leo Pfoederl znova vrátil Nemcov do dvojgólového vedenia - 3:5.

Zaznamenal svoj tretí bod v stretnutí (1+2), rovnaký počet mal aj Ehliz (0+3). Do prázdnej brány sa presadil Tobias Eder - 3:6. Matúš Sukeľ už znižoval neskoro - 4:6.