Hokejová exhibícia. Frühaufa potešili po kanonáde do siete Rakúska lídri aj nováčikovia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hokejová exhibícia. Frühaufa potešili po kanonáde do siete Rakúska lídri aj nováčikovia

Kukuča neskóroval, Frühauf ho však pochválil.
Kukuča neskóroval, Frühauf ho však pochválil.Profimedia
Slovenským hokejistom sa vydaril vstup do turnaja o Nemecký pohár. Nad Rakúskom zvíťazili vo štvrtok v Landshute 7:1 a zopakovali tak najvyšší triumf pod vedením Craiga Ramsayho (72). Kanadský kormidelník priviedol Slovákov k výhre s týmto výsledkom aj na MS v Helsinkách proti Dánsku a na Nemeckom pohári pred dvoma rokmi proti Švajčiarsku.

Nad súperom z Rakúska mali jeho zverenci prevahu počas celého zápasu, už v prvej tretine mu strelili štyri góly. "Bolo dôležité, že sme po góle na 4:1 reagovali zásahom Cingela. Nebolo to jednoduché, ale chalani boli už od rána nastavení a do bodky plnili, čo sme chceli. Sme za to radi. Boli sme aktívni aj v presilovke a aj pri rovnovážnom stave. Boli sme hladní po góloch, tlačili sme sa do brány a veľakrát nám to vyšlo," povedal asistent tréner Peter Frühauf.

Rakúsko - Slovensko 1:7

Výborným výkonom sa blysla prvá formácia v zložení Cingel-Takáč-Faško Rudáš, všetci jej útočníci sa gólovo presadili. Ďalšie góly pridali Baláž a Okuliar, obaja skórovali dvakrát. "Odovzdali to, čo sme vyžadovali. Boli silní v útočnom pásme, pôsobili ako lídri na ľade a mužstvo naladili prvým striedaním. Vieme, kde sú ich kvality a sme radi, že sa pridávajú aj chalani z druhých pätiek," dodal Frühauf.

Trénerov potešili aj nováčikovia. Na turnaj priviezli štyroch, v prvom zápase dostali šancu obranca Korenčík a útočníci Kukuča a Kusko. Ďalší nováčik Kašlík sedel na tribúne.

Slovákov čakajú na turnaji ešte dva zápasy.
Slovákov čakajú na turnaji ešte dva zápasy.Flashscore

"Veľmi dobre sa s tým vyrovnali. Korenčík mal prvé striedanie nestabilné, bolo cítiť, že je to jeho prvý štart, ale od toho momentu hral výborne a snažil sa potom už aj podporiť ofenzívu. Kukuča potrebuje dať gól, my to vieme, ale hral výborne, zvládal súboje. To, čo sme mu hovorili, že mu chýba, v tom bol stopercentný. Dnes bolo veľmi dobrých 22 individuálnych výkonov."

Pochvala smerovala aj za udržanie si koncentrácie. Slováci dali v prvej tretine dva góly v rozmedzí 20 sekúnd a v druhej v rozmedzí 17. "Vieme, čo nás trápilo na MS. Góly nám nepadali napriek snahe. Ale opäť spomeniem gól na 5:1, ten bol kľúčový, lebo súper sa dostával do tlaku. Tam sme sa ocitli späť na koni," uzavrel Ramsayho asistent.