Po vysokej výhre prišla tesná prehra. Slováci na Nemeckom pohári podľahli Dánom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Po vysokej výhre prišla tesná prehra. Slováci na Nemeckom pohári podľahli Dánom
Slovensko v sobotu nestačilo na Dánsko.
Slovensko v sobotu nestačilo na Dánsko.TASR
Slovenskí hokejisti prehrali vo svojom druhom zápase na Nemeckom pohári 2023. Po triumfe 7:1 nad Rakúskom podľahli v sobotu v Landshute Dánsku 3:4. Zverenci Craiga Ramsayho (72) majú aj napriek prehre stále šancu na turnajový triumf, v nedeľu ich od 14:30 čaká výber domáceho Nemecka.

Slovensko - Dánsko 3:4

Dáni mali prvú šancu v zápase, Tomek výborne zasiahol betónom. Slováci odpovedali strelou Hrehorčáka, ale aj dánsky brankár predviedol úspešný zákrok. V 9. minúte však po chybe slovenskej obrany otvoril skóre Blichfeld. Od tej chvíle sa Ramsayho zverenci snažili vyrovnať, ale Dáni dobre bránili a rozohrávku súpera narúšali vysokým forčekingom. V 17. minúte sa im podarila ďalšia akcia, po ktorej uzavrel skóre prvej tretiny Wejse.

Severania mali lepší vstup aj do druhej tretiny. Po faule Pauloviča zužitkoval početnú výhodu Aagaard a dostal svoj tím už do trojgólového vedenia. Najväčší problém robil Slovákom prechod do útoku, chýbala im aj kreativita v ofenzíve. V polovici zápasu však dostali k dispozícii skrátenú presilovku o dvoch hráčov, ktorú využil po presnej strele Cingel. Ten istý hráč potom nastrelil v pokračujúcej presilovke hornú žŕdku. Do konca druhej tretiny mali slovenskí hokejisti prevahu, ale viac gólov už nedali.

V tretej časti hry pokračovala prevaha Slovákov, ale narážali na skonsolidovanú defenzívu Dánov. Napriek tomu sa im niekoľkokrát podarilo dostať do šancí, no brankár Seldrup držal severanov nad vodou. V 54. minúte sa presadil Koch, na tento zásah vzápätí zareagoval Okuliar.

Pred bránkou Dánska sa necelých päť minút pred koncom strhla šarvátka, po ktorej hrali slovenskí reprezentanti v prevahe šiesti proti trom a potom šiesti proti štyrom. Po góle Romana na 3:4 hrali v závere ďalšiu presilovku a vzápätí aj bez brankára, ale vyrovnať už nedokázali. Pri všetkých troch zásahov Slovenska asistoval kapitán Čerešňák.

Ďalší program:

sobota, 11. novembra

Nemecko – Rakúsko

nedeľa, 12. novembra

Dánsko – Rakúsko

Nemecko – Slovensko