Slováci môžu stále vyhrať Nemecký pohár. Dánom nestačili v súbojoch, v presilovkách áno

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci môžu stále vyhrať Nemecký pohár. Dánom nestačili v súbojoch, v presilovkách áno
Slovenskí hokejisti na dánskych nestačili.
Slovenskí hokejisti na dánskych nestačili.TASR
Slovenskí hokejisti majú stále šancu vyhrať Nemecký pohár, no vo svojom treťom zápase proti Nemecku sa budú musieť zlepšiť vo viacerých činnostiach. V sobotnom dueli proti Dánsku zaostávali za súperom najmä v osobných súbojoch a po triumfe 7:1 nad Rakúskom sa museli zmieriť s prehrou 3:4. Príčiny prehry videli hráči aj asistent trénera rovnako.

Slovensko - Dánsko 3:4

Dánski hokejisti viedli nad Slovákmi už 3:0, no v tretej tretine Slováci zabojovali a v závere dokonca siahali po predĺžení. "Z mojej strany si vážim ako sme zvládli presilovky, ale problém bol v súbojoch. Nedostatočne sme sa podporovali, Dáni nás prečíslovali, to bola predtým naša doména. Tam bol najväčší rozdiel. Dali sme tri góly, vrátili sme sa do zápasu a od toho sa musíme odraziť. Zápas s Nemeckom bude ešte tvrdší a rýchlejší," povedal asistent trénera Peter Frühauf.

Slováci využili dve presilovky, za hru v početnej výhode si zaslúžili od trénerov pochvalu. "Nabádali sme chlapcov, aby dostávali puky na modrú čiaru. Odkiaľ sa obranný tvar vie roztiahnuť a tam keď prichádza strela, je priestor na dorážku. To sa nám párkrát stalo, ale v dorážkach sme neboli úspešní. Chýbal nám väčší hlad. Potom sme tam už aj boli, ale nedostali sme puk do bránky," dodal Frühauf. Početné výhody režíroval excelentne obranca Čerešňák, v zápase si pripísal tri asistencie. Mala by to byť jedna z istôt smerom k MS. 

Aktuálna situácia v tabuľke.
Aktuálna situácia v tabuľke.Flashscore

Severania mali výborný vstup do zápasu a slovenským reprezentantom v úvode chýbalo viac energie. "Dáni nás napádali a boli silní a keď sme sa aj dostali za modrú čiaru, tak išiel hráč bez podpory a súper má potom ľahšiu prácu zavrieť ho. To sa nám stávalo často, mali sme s tým problém. Musíme byť pripravení podporiť hráča, ktorý je v súboji," povedal Frühauf.