Boldy vyrovnal Gáborikov zápis, Robertson už je za 100-bodovou métou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Boldy vyrovnal Gáborikov zápis, Robertson už je za 100-bodovou métou
Opora Stars režírovala cenné víťazstvo.
Opora Stars režírovala cenné víťazstvo.TASR
Americký hokejový útočník Jason Robertson (23) sa stal šiestym hráčom prebiehajúceho ročníka NHL, ktorý pokoril hranicu 100 bodov. Pri víťazstve Dallasu nad Nashvillom pomohol svojmu tímu bilanciou 1+3 a na konte ich má už 101. Jeho spoluhráč Joe Pavelski (38) je piatym Američanom, ktorý dosiahol métu 25 gólov v aspoň jedenástich sezónach.

Robertson sa stal sa prvým hráčom v histórii Dallasu, ktorý nazbieral najmenej sto bodov od čias Dina Ciccarelliho v ročníku 1986/87 (103). Doterajším maximom amerického hokejistu bolo 79 bodov z uplynulej sezóny.

V tom istom zápase pútal pozornosť aj ďalší útočník Stars Joe Pavelski. Skúsený center sa stal piatym hráčom narodeným v USA, ktorý v profilige zaznamenal aspoň 11 sezón s minimálne 25 gólmi. Pridal sa ku Keithovi Tkachuckovi a Mikeovi Modanovi, tým sa to podarilo v trinástich ročníkoch, Patrick Kane a Joe Mullen zaznamenali 25 presných zásahov v jedenástich ligových kolotočoch.

Útočník Vegas Golden Knights Pavel Dorofejev prispel dvomi gólmi k triumfu svojho tímu nad Minnesotou. Dvadsaťdvaročný Rus sa stal štvrtým nováčikom klubu z Vegas, ktorý vo svojej premiérovej sezóne v NHL zaznamenal dvojgólový zápas. V samostatných nájazdoch sa tiež presadil, keď premenil svoj pokus vo štvrtej sérii.

V drese Minnesoty si pripísal gól a asistenciu útočník Matt Boldy, ktorý sa stal druhým hráčom v histórii organizácie s 30 gólmi v ročníku pred dovŕšením 22 rokov. Pred ním sa to podarilo v dvoch sezónach (2001/02 a 2002/03) iba slovenskému útočníkovi Mariánovi Gáboríkovi. Boldy nastrieľal v predošlých ôsmich zápasoch 11 presných zásahov a za vlastným úspechom vidí tímovú prácu: "Hrám vo formácii so skvelými spoluhráčmi. Jednoducho to tam padá."

Jared McCann zo Seattlu odohral svoj 500. zápas v profilige a prispel dvomi gólovými ranami k deklasovaniu Arizony. Pri vysokej prehre "kojotov" bol v akcii jediný Slovák Miloš Kelemen, ktorý vo svojom desiatom stretnutí odohral 9 a pol minúty a v štatistikách si pripísal iba dva mínusové body.