Černákova Tampa prevalcovaná Rangers, Ružičkovo Calgary živí šance na play-off

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Černákova Tampa prevalcovaná Rangers, Ružičkovo Calgary živí šance na play-off

Trevor Lewis (v strede), Walker Duehr (druhý zľava) a Milan Lucic (úplne vľavo) oslavujú gól Lewisa proti Winnipegu.
Trevor Lewis (v strede), Walker Duehr (druhý zľava) a Milan Lucic (úplne vľavo) oslavujú gól Lewisa proti Winnipegu.Profimedia
Hokejisti Tampy Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom (25) prehrali v noci na štvrtok v NHL na ľade New Yorku Rangers 3:6. Calgary, ktoré nastúpilo bez Adama Ružičku (23), zvládlo dôležitý duel v boji o postup do play-off, keď zvíťazilo vo Winnipegu 3:1. Flames sa bodovo dotiahli na Jets, ktorí odohrali o zápas menej a stále si držia pozíciu s druhou voľnou kartou v Západnej konferencii.

New York Rangers - Tampa Bay Lightning 6:3

Rangers potiahli dvojgóloví strelci Chris Kreider a Tyler Motte, Mika Zibanejad nazbieral tri asistencie. "Jazdci" slávili piate víťazstvo zo siedmich zápasov. Slovák Jaroslav Halák sledoval duel zo striedačky, v domácej bránke dostal prednosť Igor Šesťorkin, ktorý vykryl 28 striel súpera.

Rangers, ktorí hrali bez zraneného Patricka Kanea a v prvej tretine sa im zranil aj kapitán Jacob Trouba, sa priblížili na rozdiel troch bodov druhému tímu Metropolitnej divízie New Jersey.

Tampa po troch víťazstvách vyšla tentoraz bodovo naprázdno, nestačili jej ani dva body Alexa Killorna (1+1). Černák odohral za Lightning 20:52 minút, prezentoval sa jednou strelou na bránku, jedným hitom a pripísal si plusový bod.

Winnipeg Jets - Calgary Flames 1:3

Calgary prehrávalo vo Winnipegu po góle Kylea Connora 0:1, ale dokázalo stretnutie tromi presnými zásahmi otočiť. Andrew Mangiapane a Nikita Zadorov zaznamenali zhodne gól a asistenciu, víťaznú trefu hostí strelil Walker Duehr.

Flames vyhrali piaty z uplynulých šiestich duelov aj zásluhou 33 úspešných zákrokov Jacoba Markströma. Winnipeg aj Calgary majú v tabuľke trojbodový náskok pred Nashvillom, ten odohrá do konca základnej časti ešte päť súbojov, kým Jets už len štyri a Flames iba tri.

Anaheim Ducks - Edmonton Oilers 1:3

Rozbehnutý Edmonton uspel na ľade Anaheimu 3:1 a natiahol šnúru víťazstiev na číslo šesť. Už iba bod zaostáva za Vegas, lídrom Pacifickej divízie, ten má zápas k dobru.

Útočník Oilers Ryan Nugent-Hopkins zaknihoval v záverečnej tretine svoj 100. bod ročníka, keď asistoval na poisťujúci zásah do prázdnej brány.