Draftovaný Čech už má zmluvu v NHL. S klubom LA Kings podpísal trojročný kontrakt

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Draftovaný Čech už má zmluvu v NHL. S klubom LA Kings podpísal trojročný kontrakt

LA Kings už majú Jakuba Dvořáka pod zmluvou.
LA Kings už majú Jakuba Dvořáka pod zmluvou.@hcbilitygri
Obranca Jakub Dvořák (18) podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s tímom NHL Los Angeles. Čech, ktorého Kings nedávno draftovali v druhom kole ako 54. hráča v celkovom poradí, môže ročne zarobiť 900 000 dolárov.

Kapitán reprezentácie do 18 rokov, ktorého na juniorských majstrovstvách sveta vyradilo zranenie, je rodákom z Liberca. V drese "bielych tigrov" debutoval v minulom ročníku extraligy a odohral celkovo 24 zápasov, v ktorých si pripísal dve asistencie.

Dvořák bol tretím najvyššie draftovaným českým hokejistom v tomto roku a prvou voľbou Kings. Na drafte však osobne nebol, rozhodol sa trénovať doma. V Los Angeles už má za sebou tzv. rozvojový kemp.

"Spočiatku som si to neuvedomoval, ale po kempe, ktorý som absolvoval v Los Angeles, sa mi otvorila realita a naplno som si uvedomil pocity. Beriem to ako novú veľkú príležitosť, ktorej sa budem snažiť čo najlepšie držať aj v budúcnosti," povedal.

V súčasnosti sa pripravuje s reprezentáciou do 20 rokov na prípravné zápasy vo Fínsku. Či bude v budúcej sezóne hrať v Európe, alebo zamieri do zámoria, nie je v súčasnosti jasné.

"Zatiaľ nie je nič definitívne, ale nejaké náznaky tam sú. Pravdepodobná je aj možnosť, že ma nechajú ešte rok hrať v Liberci. S určitosťou to však povedať nemôžem, uvidíme," vysvetlil Dvořák.