Drvivý úvod Blues so 400. bodom Bučneviča, obranca Hughes už za métou čísla 90

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Drvivý úvod Blues so 400. bodom Bučneviča, obranca Hughes už za métou čísla 90

Obranca Quinn Hughes neprestáva podporovať ofenzívu Canucks.
Obranca Quinn Hughes neprestáva podporovať ofenzívu Canucks.Profimedia
Hokejisti St. Louis vstúpili do zápasu s tímom Chicaga vo vysokom tempe. Úvodné štyri góly vsietili za 6:59 minúty so stopercentnou úspešnosťou striel. Boli to najrýchlejšie štyri otváracie zásahy v aktuálnej sezóne. Asistenciou k nim prispel aj Pavel Bučnevič (28) a dosiahol métu 400 bodov v NHL.

Bučnevič asistoval Krugovi, ktorý skóroval prvýkrát po 17 zápasoch. Týmto gólom vyhnal z bránky českého gólmana Mrázeka, no ruský útočník do tretej tretiny nenastúpil pre nešpecifikované zranenie.

"Rozhodne sme neboli pripravení. Ukázali sme svoje zúfalstvo z umiestnenia v tabuľke. Petrovi sme veľmi nepomohli, hneď na začiatku musel čeliť prečísleniu," uviedol tréner Luke Richardson, ktorého Chicago je v Západnej konferencii predposledné, St. Louis bojuje o voľnú kartu do play-off.

Blackhawks prehrali 15 z prechádzajúcich 17 duelov proti Blues. Útočník Jordan Kyrou si predĺžil sériu duelov s bodovým zápisom na číslo štyri (4+3), keď vsietil úvodné dva góly v priebehu 42 sekúnd tretej minúty. V štyroch stretnutiach za sebou bodovali aj Robert Thomas a spomínaný Bučnevič, ktorý má 400 bodov za 162 gólov a 238 asistencií.

Na západe trinásta Arizona dokázala vyhrať 4:3 po predĺžení na ľade Vancouveru, ktorý vedie Pacifickú divíziu. Vo svojom druhom zápase v lige mal bilanciu 1+1 bieloruský obranca hostí Koljačonok, na druhej strane Miller predĺžil šnúru súbojov s bodovým zápisom na deväť. V závere druhej tretiny vyrovnal na priebežných 1:1 a na konte má už 12 bodov v rade (3+9). 

Asistenciu pri každom góle Canucks si pripísal kapitán a obranca Quinn Hughes. V 79 zápasoch sezóny má už 91 bodov (17+74) a stal sa 11. obrancom v histórii NHL, ktorý dosiahol v jednom ročníku métu 90 bodov. Duel s troma asistenciami mal tretíkrát v aktuálnom ligovom kolotoči a pridal sa tak Bobbymu Orrovi a Rayovi Bourquemu.

Za Edmonton skóroval proti Vegas Mattias Ekholm. Strelil tak svoj 11. gól v sezóne, čo je jeho kariérne maximum. Leon Draisatil mal bilanciu 1+1 a bodoval v treťom zápase v rade (2+3).