Štyri strely, štyri góly. Blues predviedli raketový štart, tímu St. Louis pomohol aj Edmonton

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Štyri strely, štyri góly. Blues predviedli raketový štart, tímu St. Louis pomohol aj Edmonton
Hráči Blues ponúkli fanúšikom rozprávkový úvod.
Hráči Blues ponúkli fanúšikom rozprávkový úvod.Profimedia
Pred blížiacim sa koncom základnej časti NHL tentoraz ubudla z programu len trojica zápasov. V boji o prienik do play-off sa pre St. Louis zrodil ideálny scenár - Blues vyhrali a priblížili sa k ôsmemu Vegas, ktoré podľahlo Edmontonu.

St. Louis - Chicago 5:2

Ak chceli Blues reálne pomýšľať na postup do vyraďovacej časti, tak pohľad na tabuľku Západnej konferencie im velil zdolať Blackhawks. Domáci to s touto ambíciou myslia vážne, čo potvrdili hneď v úvode. Podaril sa im totiž parádny kúsok - svoje prvé štyri strely v zápase premenili na góly a po siedmich minútach tak viedli 4:0.

V tretej minúte otvoril skóre Kyrou a druhý zásah pridal o 42 sekúnd neskôr. Následne naňho nadviazali Krug a Bolduc. Po tretej rane zo strany hostiteľa sa na striedačku porúčal český brankár Mrázek a nahradil ho kolega Söderblom. Ďalší priebeh merania síl už takúto gólovú divočinu nepriniesol. St. Louis zaknihovalo dôležité víťazstvo a do kariet mu zahrala aj výhra Edmontonu.

Edmonton - Vegas 5:1

Oilers pomohli tímu Blues triumfom nad obhajcom titulu. Golden Knights sú totiž na západe na ôsmej priečke práve pred deviatym St. Louis, ktoré má k dispozícii ešte tri duely a na Vegas aktuálne stráca tri body. To však odohrá ešte štyri stretnutia, vystúpením na ľade Edmontonu si ale nepomohlo.

V zostave domácich sa pre zranenie v dolnej časti tela neobjavila hviezda mužstva Connor McDavid. Nahradili ho ale štyria dvojbodoví spoluhráči - Draisaitl (1+1), Hyman (1+1), McLeod (0+2) a Nugent-Hopkins (0+2). Hostia gólmanovi Skinnerovi príliš veľké problémy nenarobili a za 60 minút naňho vyslali len 18 streleckých pokusov.

Vegas tak prehralo tretíkrát po sebe a komplikuje si situáciu v súboji o play-off. Edmonton sa výhrou dostal na zisk 101 bodov. V zámorskej profilige tak pokoril 100-bodovú métu po desiatykrát v klubovej histórii a tretíkrát v rade.

Ďalši výsledok:

Vancouver - Arizona 3:4 pp