Edmonton uspel v Anaheime, triumf režírovali hetrikový Kane a trojbodový McDavid

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Edmonton uspel v Anaheime, triumf režírovali hetrikový Kane a trojbodový McDavid

Kane sa predviedol trojgólovým vystúpením.
Kane sa predviedol trojgólovým vystúpením.Profimedia
NHL sa na víkendovú porciu duelov naštartovala trojicou predstavení, ktoré nemali slovenské zastúpenie. Edmonton nedávno prišiel o svoju famóznu šnúru výhier, tentoraz ho na ľade Ducks potiahli trojbodoví hráči - Kane (32) a McDavid (27).

Anaheim - Edmonton 3:5 

Úchvatnú a takmer rekordnú sériu 16 vystúpení bez prehry prerušili Edmontonu v ostatnom zápase hráči Vegas. Na ďalšiu víťaznú vlnu chceli Oilers nastúpiť v Anaheime, ktorému patrí až 14. miesto Západnej konferencie. Meranie síl v sebe ukrylo päť dvojbodových a dvoch trojbodových protagonistov.

Výrazne sa do scenára zápasu zapísali strelec hetriku Evander Kane a autor troch asistencií Connor McDavid. Bilanciou 1+1 im sekundoval ich produktívny kolega Leon Draisaitl, no takisto aj protihráč Cam Fowler. Z tímu Ducks sa blysol najmä strelec dvoch presných zásahov Ryan Strome.

Edmonton si víťazstvom poistil šiestu priečku západu a ak rapídne neklesne jeho športová fazóna, tak play-off by tamojšiemu výberu nemalo ujsť. S nádejami Anaheimu na vyraďovacie boje to však vyzerá márne.

Ďalšie výsledky:

Minnesota - Pittsburgh 3:2

Chicago - NY Rangers 3:4 pp