Gólová strela Tatara body nepriniesla, Ovečkin vylepšil rekordný zápis Gretzkého

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Gólová strela Tatara body nepriniesla, Ovečkin vylepšil rekordný zápis Gretzkého
Tatara mohol tešiť iba individuálny zápis.
Tatara mohol tešiť iba individuálny zápis.Profimedia
Po večernej štvorici zápasov nasledovalo v zámorskej profilige ďalších deväť vystúpení základnej časti. Zapojili sa do nich štyria slovenskí hokejisti, z triumfu sa radovali traja z nich a z gólového zásahu iba Tomáš Tatar (33).

Boston - Washington 0:3

Po prehre Vancouveru mali Bruins možnosť dostať sa na pozíciu lídra celej ligy. Túto ambíciu ale naplniť nedokázali, pretože proti Capitals sa ani raz nepresadili. Naposledy sa im niečo podobné stalo ešte 4. októbra 2018, keď si z hlavného mesta USA odniesli výprask 0:7.

V prvej obrane hostí sa už tradične predstavil Martin Fehérváry. Do štatistík sa nezapísal, tešiť ho však okrem víťazstva môže aj čisté konto, ktoré si jeho mužstvo udržalo opäť po siedmich zápasoch. Washington za triumfom potiahli bilanciou 1+1 T.J. Oshie i Alexander Ovečkin. Pre ruského kanoniera to bol 57. zásah do prázdnej bránky, čím vytvoril nový rekord NHL. Doteraz sa o tento zápis delil s Waynom Gretzkym. Cieľom tímu Capitals je pozícia číslo osem vo Východnej konferencii, tá ale momentálne so sedembodovým náskokom patrí Detroitu.

Carolina - New Jersey 1:0 pp

Nie príliš lákavé predstavenie zažili diváci v PNC Arene. Tamojší fanúšikovia totiž nevideli počas základnej hracej doby ani jeden gól. Čaro gólmanov odklial až vo štvrtej minúte predĺženia tenisovou dorážkou domáci Sebastian Aho. V elitnej defenzívnej dvojici Devils odohral 22:27 min Šimon Nemec. Na vyššie spomínaný Detroit sa upierajú aj zraky New Jersey, ktoré je na východe desiate. Caroline patrí pohodlná štvrtá priečka.

Columbus - Tampa 2:4

Deviatemu celku NY Islanders sa vo Východnej konferencii vzdialili hráči Tampy. Stalo sa tak po ich triumfe na klzisku posledného Columbusu. V drese víťaza pri tom bol aj Erik Černák, na ľade strávil 22:27 min. a pripísal si dva plusové body. Ofenzívni kolegovia z jeho formácie si medzi seba rozdelili sedem kanadských bodov. Tri z nich si za gól a dve asistencie pripísal Brandon Hagel. Mužstvo Lightning tak na prehry proti oponentom z New Yorku zareagovalo ideálnym spôsobom.

Philadelphia - Seattle 3:2

Aj na západe sa bojuje o miestenku v TOP osmičke. Získať ju chce i káder Kraken, ktorému sa však nepodarilo spraviť správny krok na ceste za touto métou. Nasmerovať ich bližšie k ôsmemu St. Louis chcel Tomáš Tatar, ktorý sa v 18. minúte presadil šikovným zakončením.

Pre slovenského útočníka to bol šiesty zásah v drese Seattlu, body však tímu nepriniesol. Philadelphia je takisto namočená v boji o pozíciu medzi najlepšími ôsmimi celkami konferencie. O tretej výhre Flyers v rade rozhodol v poslednom dejstve Couturier. 

Ďalšie výsledky:

Florida - Colorado 4:0

Ottawa - Toronto 5:3

Winnipeg - Pittsburgh 2:1

Nashville - Arizona 5:4 pp

Los Angeles - Edmonton 4:0