Slafkovský sa v NHL postaral o Gól týždňa, Fehérváryho využil ako clonu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slafkovský sa v NHL postaral o Gól týždňa, Fehérváryho využil ako clonu

Slafkovský zaujal šikovnou strelou.
Slafkovský zaujal šikovnou strelou.Profimedia
Juraj Slafkovský (19) zažil v nedávnom zápase proti Washingtonu nový pocit - zistil, aké to je streliť v súboji NHL viac ako jeden gól. Prvý zásah slovenského útočníka navyše zámorská profiliga označila za Gól týždňa.

Draftová jednotka roku 2022 sa presadila v druhej polovici tretej tretiny spomínaného duelu. V 52. minúte našiel Slafkovského prihrávkou spoluhráč Evans, talentovaný ofenzívny hráč si puk ideálne pripravil, šikovne si ho stiahol k sebe, brániaceho krajana Fehérváryho využil ako dokonalú clonu a pomedzi jeho nohy vyslal strelu švihom, ktorá zapadla až za chrbát gólmana Kuempera.

Po tomto zásahu sa prezentoval aj razantnou strelou z pravej strany, ktorou zvyšoval na konečných 5:2 pre Montreal. Následne svoj dvojgólový výkon pre klubový web komentoval slovami: "Konečne mi to tam popadalo. Som za to rád, určite mi to zdvihne sebavedomie. Budem sa naďalej pokúšať o čo najčastejšiu streľbu. Každý mi hovorí, aby som strieľal. Snažím sa o to, ale niekedy vidím lepšie postaveného spoluhráča a prihrám mu. Potom sa ukáže, že nie vždy je to najlepšia možnosť." 

V aktuálnom ročníku zasiahol Slafkovský už do 50 zápasov, v ktorých si individuálne konto obohatil o 22 kanadských bodov - deväkrát sa gólovo presadil a 13-krát asistoval. Kádru Canadiens patrí v tabuľke Východnej konferencie 13. priečka, na miesta zaručujúce play-off stráca kanadský tím osem bodov.