Góly dvojice bratov po 13 rokoch, Forsling napodobnil Tomáša Kopeckého

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Góly dvojice bratov po 13 rokoch, Forsling napodobnil Tomáša Kopeckého

Marcus Foligno sa proti Dallasu presadil v presilovej hre.
Marcus Foligno sa proti Dallasu presadil v presilovej hre.Profimedia
Druhý rok za sebou sa ani jedna zo sérií úvodného kola play-off NHL neskončí po štyroch zápasoch. Niečo podobné sa naposledy stalo pred 30 rokmi. V noci na sobotu skórovali v dvoch rôznych stretnutiach dvaja bratia a rekord profiligy vytvorili hráči New Yorku Islanders.

Do streleckej listiny sa zapísali súrodenci Folignovci. Marcus prispel k víťazstvu Minnesoty nad Dallasom a Nick k triumfu Bostonu na ľade Floridy. Naposledy skórovali v play-off dvaja bratia v jeden deň 7. mája 2010, keď sa presadili Daniel a Henrik Sedinovci. V dvoch rôznych tímoch skórovali v jeden deň vyraďovačky naposledy Eric Staal (Carolina) a Marc Staal (NY Rangers) 26. apríla 2009.

Gustav Forsling strelil ako tretí hráč a prvý obranca v histórii Floridy Panthers gól v play-off počas oslabenia. Pred ním to dokázali len slovenský útočník Tomáš Kopecký (2012) a Bill Lindsay (1996).

Dmitrij Orlov prispel k víťazstvu Bostonu asistenciou a po Glennovi Wesleym sa stal len druhým obrancom v dejinách Bruins, ktorý bodoval v každom z prvých troch zápasov vyraďovacej časti.

Bodoval aj Brad Marchand (0+1) a stal sa štvrtým hráčom Bostonu so 70 asistenciami v nadstavbových bojoch o Stanley Cup. Dostal sa do skupiny hokejistov ako Ray Bourque (125), David Krejčí (83) a Patrice Bergeron (78).

Nový rekord NHL vo vyraďovacej časti stanovili hokejisti New Yorku Islanders. "Ostrovania" strelili v závere zápasu s Carolinou štyri góly v priebehu 138 sekúnd a prekonali rekord Montrealu Canadiens z roku 1944 (155 sekúnd).

Víťazný gól strelil Kyle Palmieri 3 minúty a 51 sekúnd pred koncom, bol to tretí najneskorší rozdielový zásah Islanders v play-off za predošlých 30 rokov.

Connor McDavid vsietil v súboji s Los Angeles svoje prvé dva góly v tohtoročných vyraďovacích bojoch. Celkovo má na konte 23 gólov v play-off a osamostatnil sa na ôsmom mieste klubovej histórie, keď predbehol Ryana Smytha.

Jednu asistenciu zaznamenal McDavidov spoluhráč Leon Draisaitl a stal sa štvrtým hráčom v NHL, ktorý nazbieral aspoň 30 bodov na ľadoch súperov za 20 a menej zápasov. Túto métu dosiahli predtým len Wayne Gretzky (13 zápasov), Mario Lemieux (16) a Peter Šťastný (19).