Naposledy to dokázal Pittsburgh v 1996. Edmontonské trio ovládlo produktivitu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Naposledy to dokázal Pittsburgh v 1996. Edmontonské trio ovládlo produktivitu

Nugent-Hopkins oslavuje so spoluhráčmi 100-bodovú sezónu.
Nugent-Hopkins oslavuje so spoluhráčmi 100-bodovú sezónu.Profimedia
Kanadský hokejista Ryan Nugent-Hopkins (29) sa stal v noci na štvrtok ôsmym hráčom v prebiehajúcej sezóne NHL, ktorý pokoril hranicu 100 bodov. Útočníkovi Edmontonu sa podarilo dosiahnuť stobodovú métu prvýkrát v profiligovej kariére.

Kto zastaví McDavida a spol.?

Edmonton potvrdil na ľade Anaheimu výbornú formu z predošlých duelov a zvíťazil v šiestom stretnutí za sebou. Ústrednou postavou večera tentoraz neboli Connor McDavid a Leon Draisaitl, ale ich tímový kolega Ryan Nugent-Hopkins.

Anaheim - Edmonton 1:3

Dvadsaťdeväťročný útočník si v 59. minúte pripísal asistenciu a premiérovo v kariére pokoril hranicu 100 bodov. Siedmy najproduktívnejší hráč profiligy má na svojom konte 36 gólov a 64 asistencií. Napodobnil McDavida (prvý so 148 bodmi) s Draisaitlom (druhý so 123 bodmi). Žiaden iný celok nemá viac ako jedného stobodového hokejistu.

Oilers sa stali prvým tímom od sezóny 1995/96, ktorého traja hráči dovŕšili v jednom ročníku 100-bodovú métu. Vtedy sa to podarilo trojici Jaromír Jágr, Mario Lemieux a Ron Francis z Pittsburghu Penguins.

Kreider stúpa rebríčkom, debutový gól v 27 rokoch

Rangers nastúpili na víťazný duel proti Tampe pri absencii Patricka Kanea iba s 11 útočníkmi. Najvýraznejší podiel na triumfe mali členovia prvého útoku "jazdcov" Švéd Mika Zibanejad a Američan Chris Kreider.

New York Rangers - Tampa Bay 6:3

Práve druhý menovaný sa strelecky presadil dvakrát, čím sa s 264 gólmi odpútal v historických tabuľkách strelcov v rámci organizácie od šiesteho Vica Hadfielda (262).

V drese hostí si otvoril strelecký účet v NHL obranca Darren Raddysh, ktorý skóroval prvýkrát v sedemnástom zápase v profilige vo veku 27 rokov.

Maximum pre Backlunda, "tristovka" pre Duboisa 

Forvard Calgary Mikael Backlund prispel asistenciou k dôležitému víťazstvu Flames na ľade Winnipegu. Pre švédskeho centra to bol 54. bod v sezóne, čím si vytvoril nové maximum v profiligovej kariére (18+36).

Winnipeg - Calgary 1:3

Na métu 300 bodov v súťaži sa dostal útočník Jets Pierre-Luc Dubois, ktorý má na konte 61 bodov a vyrovnal svoj rekord, ktorý zaznamenal v sezóne 2018/2019 v drese Columbusu.