Gustavsson so zápisom do histórie Minnesoty, Montour pokoril klubový rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Gustavsson so zápisom do histórie Minnesoty, Montour pokoril klubový rekord
Švéd je súčasťou úspešného dua gólmanov.
Švéd je súčasťou úspešného dua gólmanov.Profimedia
Hokejisti Minnesoty Wild natiahli bodovú sériu v NHL už na šesť zápasov, keď v noci na štvrtok zvíťazili na ľade Colorada Avalanche 4:2. Upevnili si tak vedúcu pozíciu v Centrálnej divízii.

Švédsky brankár Filip Gustavsson predviedol v zápase 39 zákrokov a drží si druhú najlepšiu percentuálnu úspešnosť v lige na hranici 93,3 %. Spolu s Marcom-Andrém Fleurym sa stali druhou brankárskou dvojicou v histórii Wild, v ktorej každý z gólmanov dosiahol počas jednej sezóny po 20 víťazstiev. Predtým sa to podarilo Niklasovi Bäckströmovi a Mannymu Fernandezovi v ročníku 2006/07.

V drese Washingtonu prvýkrát po siedmich dueloch nebodoval Alexander Ovečkin a Capitals prehrali s New Yorkom Islanders 1:2 po nájazdoch. Ruský útočník si v zápase pripísal päť bodyčekov, rovnako ako slovenský obranca Martin Fehérváry.

Florida ukončila šnúru štyroch prehier. Rozhodujúci gól pri víťazstve 3:2 po predĺžení na ľade Toronta strelil Brandon Montour. V tejto sezóne má na konte už 63 bodov a prekonal tak klubový rekord. Doterajší najlepší zápis obrancu v drese Panthers držal Keith Yandle, ktorý v ročníku 2018/2019 nazbieral 62 bodov. Piatym víťazným gólom v ročníku navyše prekonal tímové maximum spoluhráča Aarona Ekblada.