Hetrikový Hyman napodobnil zápisy Gretzkého, Makar si odkrútil 300. vystúpenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hetrikový Hyman napodobnil zápisy Gretzkého, Makar si odkrútil 300. vystúpenie

Hyman prispel k triumfu mužstva tromi zásahmi.
Hyman prispel k triumfu mužstva tromi zásahmi.Profimedia
Zach Hyman (31) z Edmontonu dosiahol v nočnom zápase NHL svoj štvrtý hetrik v prebiehajúcej sezóne. Podarilo sa mu to ako prvému hráčovi Oilers od čias legendárneho Waynea Gretzkého (63), ktorý mal štyri trojgólové zápasy v ročníku 1986/87. Predtým, v sezónach 1980/81 a 1983/84 vytvoril s desiatimi hetrikmi rekord NHL.

Hyman, ktorý pôsobí v Edmontone iba druhý rok, zároveň vyrovnal klubový rekord Gretzkého, keď skóroval v 10. domácom vystúpení po sebe. V prebiehajúcej sezóne má na konte už 46 gólov, čím si o 10 presných zásahov vylepšil osobný rekord z minulej sezóny.

Štyrmi bodmi sa na víťazstve 7:2 podieľal jeho spoluhráč Leon Draisaitl (1+3). Bol to pre neho 26. duel s minimálne štvorbodovým zápisom a v počte takýchto súbojov prekonal Glenna Andersona. V dejinách Oilers boli lepší iba štyria hráči, líder Gretzky mal 158 takýchto zápasov, súčasný kapitán tímu Connor McDavid 37.

Útočník Colorada Mikko Rantanen prispel k víťazstvu na ľade Vancouveru 4:3 po predĺžení jednou asistenciou a predĺžil tým svoju sériu s minimálne jednou gólovou prihrávkou na 11 stretnutí. Ide o tretí najdlhší počet zápasov s asistenciami v klubovej histórii.

V nasledujúcom súboji môže vyrovnať zápis Joea Sakica s 12 vystúpeniami s gólovou prihrávkou v rade (zo sezóny 1991/92). Rekord mužstva Avalanche vytvoril obranca Cale Makar v ročníku 2021/22, keď prihral na gól v 13 dueloch po sebe. Pre neho bol duel na ľade Vancouveru 300. predstavením v základnej časti NHL.